[ annonse ]
1. februar 2013

Dialog om thai-norske barn

Skrevet av 
[ annonse ]

Avdelingsdirektør Eli Grut i Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet har kommentert oppslaget i forrige utgave av Thailands Tidende, hvor vi skrev at norske myndigheter ville gi thai-norske barn full støtte. Hun sier at hun ble feilsitert i Pattaya Mail, og at det stemmer at barneloven ikke gjelder i Thailand. Vi spurte:

– Har det etter møtet i Pattaya vært noen korrespondanse mellom dere og ambassaden i Thailand angående hvordan man håndterer thai-norske barn?

– Ja, vi er i kontinuerlig dialog.

– Hva kan dere gjøre med disse problemstillingene, all den tid barnevernloven kun gjelder for barn som oppholder seg i Norge?

– Det er begrenset hva norske myndigheter kan bistå med overfor barn som oppholder seg i utlandet. I praksis vil barns sosiale problemer som oftest måtte finne en løsning ved at barnet og familien henvises til lokale myndigheter.

– Hva var formålet med møtet med ordføreren i Pattaya?

– Bakgrunnen for møtet med myndighetene i Thailand var å etablere en dialog om situasjonen til norske barn i Thailand, og informere om at Norge er kjent med at noen norske barn i Thailand lever under vanskelige forhold. I tillegg hadde departementet møter med Sjømannskirken i Pattaya og vår ambassade i Bangkok om situasjonen til norske barn i Thailand. Sjømannskirken i Pattaya har videre fått tildelt midler av departementet til å foreta en kartlegging av situasjonen til norske barn i Thailand. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

[ annonser ]

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)