[ annonse ]
1. februar 2013

Sterk økning i turismen

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand tjente i fjor 965 milliarder baht på turistnæringen. Det var en økning på 25 prosent fra 2011.

Antall utenlandske turister var 22 millioner, som var en økning på snaut 15 prosent. Turiststrømmen til Thailand har opplevd en stor økning år for år de siste årene. For eksempel satte myndighetene i 2009 et mål om å nå 15 millioner besøkende turister i 2010. Det ble sett på som en stor milepæl da. Nå, to år senere, er tallet altså 22 millioner.

The Tourism Authority of Thailand (TAT) har fortatt en rundspørring blant 600 turoperatører. Halvparten ser for seg økte inntekter i år. De største vekstområdene, hvor aktørene ser størst potensial for vekst i 2013, er: Økoturisme, brylluper og bryllupsreiser, shopping og helseturisme. Målet til TAT i år er 24,5 millioner besøkende.

The Thai Chamber of Commerce’s Center for Economic and Business Forecasting opplyser til Bangkok Post at turistnæringen vil være ansvarlig for 1-1,5 prosent av veksten i den thailandske økonomien i 2013.

Blant de spurte i undersøkelsen, var det 30 prosent som oppga politiske uro som et potensielt problem for industrien. Økonomisk stagnasjon i vesten (24%) og naturkatastrofer (23%) var andre faremomenter.

Den største enkeltsaken som bekymrer turoperatører er grensedisputten med Kambodsja over Khao Preah Vihear Temple i Sisakhet. Hele 85 prosent av de spurte var bekymret over denne saken, hvor politiske grupperinger har lovet demonstrasjoner. Kambodsja har bedt FN om en ny vurdering av spørsmålet om hvilket land som har rett til de bemerkelsesverdige 900 år gamle tempelruinene som ligger på en kambodsjansk klippe omgitt av thailandsk land. Det var trefninger mellom de to lands militære styrker i området i 2010-2011. Nå er det erklært våpenhvile.

Alle forretningsdrivende i Thailand, det være seg innen turisme eller andre områder, ser med usikkerhet frem mot det nye fellesmarkedet i Sørøst-Asia, som nå ser ut til å ville tre i kraft i 2016. (dae)

[ annonser ]

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)