[ annonse ]
Skoleelever Skoleelever Hanuman www.flickr.com/photos/40883475@N00/
1. mars 2013

Restriksjoner på frisyre fjernet

Skrevet av 
[ annonse ]

 

I 1975, etter et av Thailands mange militærkupp, ble det vedtatt reviderte standarder for hårfasong for skoleelever og studenter. Disse spesifiserte at gutter ikke skulle ha hårstrå som var lengre enn fem centimeter, mens jenter ikke kunne ha hårfrisyrer som rakk lenger enn til nederst på øreflippen.

Utdanningsminister Phongthep Thepkanjana annonserte nylig at de gamle reglene var opphevet og at skoleelever kunne ha de frisyrene de måtte ønske, så lenge de var ryddig og ordentlige.

Ifølge en artikkel i Bangkok Post er det imidlertid mange skoler som velger å opprettholde de tidligere reglene. Likeledes er det mange elever som er medlem av militære treningsregimer, og disse må fortsatt overholde de tidligere reglene.

Enkelte lærere uttrykte engstelse for at elever ville forsøke å etterligne koreanske hårfrisyrer.

Viserektor  ved Wat Makutkasat School, Alongkorn Niyakij, uttalte til avisen at det var gunstig at skolejenter hadde den spesielle begrensningen på frisyren, noe som gjør at de er enkle å se for politi og andre når de er på utkikk etter potensielle seksuelle overgripere mot mindreårige. Han advarte også mot å slippe løs standardene fullstendig, med hensyn til farget hår og negler. (dae, foto: Natasha D.)

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

[ annonser ]

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)