[ annonse ]
30. juni 2013

Khon Norway vil ha politikere i tale

Skrevet av 
[ annonse ]

Interesseforeningen Khon Norway har sendt et skriv til alle de politiske partiene i Norge. Etter laber interesse, bestemte de å sende det også til hver enkelt stortingsrepresentant.

Brevet har tittelen «Folketrygden for nordmenn utenfor EØS-området», og starter med å si at foreningens medlemmer har så godt som samtlige vært medlem av Folketrygden i hele yrkeslivet, og betalt inn store summer i premie.

På den bakgrunn skriver Steinar Nodland, leder i foreningen, at folk som flytter til Thailand opplever at dersom hensikten er å oppholde seg i mer enn seks måneder, blir man automatisk kastet ut av Folketrygden fra første dag – uten varsel.

Nodland skriver at medlemmene er pensjonister, og ikke kan forventes å surfe rundt på offentlige websider for å få vite om sine rettigheter.

«Dersom det er gått mer enn tre år før pensjonisten blir kjent med at han/hun har mistet medlemskapet, er det å få gjenopptatt dette tilnærmet umulig», står det.

Konklusjonen i brevet er følgende bønn til politikerne:

«Det vi ber om er å få beholde vårt medlemskap i Folketrygden selv om vi flytter, mot å fortsette å betale premie som en norsk pensjonist. Og vi ber om at beløpsgrensen for behandling pr døgn blir fjernet, slik at vi også her har samme rettigheter som en pensjonist i Norge.»

Vi spurte Nodland: – Motargumentet er vel at politikerne ønsker å ha kontroll med helsekostnadene. Hvis noen av dere behandles i Thailand blir det vel få besparelser i Norge, kun litt kortere køer?

[ annonser ]

– Nei, det vil bli besparelser i Norge dersom en pensjonist blir behandlet her i stedet for i Norge, fordi kostnadene ved operasjoner i Norge er mye høyere enn i Thailand. Dessuten er det ikke en realistisk mulighet å sette seg på flyet hjem til Norge dersom pensjonisten har akutte skader eller sykdom.

Nodland opplyser at verken AP eller SV har svart på henvendelsen i skrivende stund. Sp og Krf har svart, men de misforsto henvendelsen, ifølge Nodland. Han sier imidlertid at Ap har lovet å svare og at Krf har gitt signal om at de vil komme med et gjennomarbeidet svar.

(Thailands Tidende utgave 5/2013 –  1. juli 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)