[ annonse ]
1. oktober 2013

Sterk vekst for luksusbiler

Skrevet av 
[ annonse ]

Mercedes og BMW er de to store salgslederne på luksusbiler, og begge opplever en sterk økning i salget for tiden. Salget av Mercedes i årets første åtte måneder økte med 41 prosent fra samme periode i fjor. I hele fjoråret solgte Mercedes 6.274 biler.

BMW opplyser at de har hatt en økning på 39 prosent hittil i år. De solgte i fjor 6.114 biler.

En luksusbil i Thailand er ifølge Bangkok Post normalt definert som en bil som koster mer enn 1,8 millioner baht. Prognosene sier at det i år vil bli solgt nærmere 20.000 luksusbiler i Thailand.

Michael Grewe, sjefen for Mercedes i Thailand, sier at luksusbilmarkedet ofte oppfører seg annerledes enn andre markeder. Det er synkende etterspørsel etter rimeligere biler for tiden. Det er også stillstand i forbrukerøkonomien i Thailand grunnet økonomiske problemer i Vesten og stagnasjon i Kina. Ingen av disse tingene har påvirket Mercedes negativt.

Mercedes skal øke investeringene i Thailand, opplyser sjefen. De skal øke produksjonen i Thonburi Assembly Company – fabrikken i Samut Prakan. De planlegger å øke antall produsert biler med 3000, slik at totalen kommer opp i 19.000 biler pr år. Likeledes skal det investeres i fem nye utsalg og servicesentre i Thailand. Mercedes ser for seg fortsatt stor vekst i salget, da en økende øvre middelklasse får stadig bedre økonomiske vilkår.

BMW på sin side satser på produksjon av modellen Mini Countryman på sin fabrikk i Amata Industrial Estate i Rayong. Produksjonen startet i august, og denne bilen forventes å bli populær i regionen. Det dreier seg om en mini-SUV. Prisen i Thailand starter på 1,84 millioner, så den kvalifiserer så vidt som en luksusbil. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2013 – 1. oktober 2013)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)