[ annonse ]
Det bugner av speedbåter i Pattaya Det bugner av speedbåter i Pattaya Foto: Harsha K. R.
1. november 2013

Mange speedbåtulykker i Pattaya i år

Skrevet av 
[ annonse ]

Dette året har vært dårlig reklame for de mange speedbåter som opererer i farvannet mellom Pattaya og øyene utenfor.

Fire turister og en lokalt bosatt thailandsk mann har så langt blitt drept i ulykker med små speedbåter. Den siste var en indisk kvinne på 36 år som ble drept under parasailing. Shilpi Agarwal omkom 2. oktober og ble brakt i land av føreren av båten «Angkhana-Mr. Chang», Saichon Jaijit. Føreren forklarte til politiet at vindretningen plutselig hadde endret seg og at den indiske kvinnen hadde falt raskt ned i sjøen. Føreren hadde vært engstelig for at hun skulle drukne, og derfor satt båten i revers. Det førte til at reimene i parasailet ble dratt inn i båtens propell, og damen fulgte ubønnhørlig etter. Føreren er ifølge en artikkel i Pattaya Mail siktet for uaktsom kjøring.

 

Kolliderte med Longtail-båt

Dette er ikke den eneste ulykken i år. 28. august døde to kinesiske turister da speedbåten de satt i kolliderte med en longtail-båt rett utenfor Bali Hai-kaien. Ytterligere åtte mennesker ble skadet.

En polsk kvinne ble drept av en speedbåtpropell under svømming på Jomtien Beach i januar. Den samme skjebnen led en thailandsk taxisjåfør under svømming i Najomtien i mai.

 

Sørkoreanere utsatt

[ annonser ]

Den største ulykken skjedde 18. april da 18 sørkoreanske turister ble skadet da to speedbåter kolliderte rett utenfor Koh Larn. Et av ofrene måtte amputere et ben.

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)