[ annonse ]
1. januar 2014

Ti nordmenn er fengslet i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Ifølge norske myndigheters statistikk er det bare Tyskland som har flere fengslede nordmenn enn Thailand.

 

Ifølge en oversikt fra Utenriksdepartementet sitter ti nordmenn fengslet i Thailand. Dette er det offisielle tallet, basert på de som har varslet norske myndigheter. Slik varsling er frivillig, så det reelle tallet kan være høyere. Det er for eksempel grunn til å tro at folk som er dømt for mindre narkotikasaker ikke nødvendigvis ønsker å orientere norske myndigheter om dette.

Av de totalt 82 nordmenn som er registrert som fengslet i utlandet, har 30 vært involvert med narkotika. Det er ikke spesifisert hvilke land disse oppholder seg i.

Spania har atskillig flere nordmenn bosatt eller på ferie, men der er det nå kun sju fengslede nordmenn.

 

Dokset mest kjent

Den mest kjente nordmannen er 51 år gamle Stein Dokset som sitter fengslet i Phuket tiltalt for å ha drept og skjult liket av sin ekskjæreste. Etter flere utsettelser skal saken hans etter planen behandles i retten i februar. Blir han funnet skyldig risikerer han dødsstraff. Han vil i tilfelle da bli en av tre fengslede nordmenn som er idømt dødsstraff. De to andre er Joshua French, som er dømt for drap i Kongo, og en norsk statsborger som i 2009 ble dømt til døden for kidnapping i Pakistan.

[ annonser ]

 

Johansen jobber med bok

John M. Johansen (43) slapp i 2012 ut av thailandsk fengsel etter 3 år og 22 dager. Han ble da frifunnet for besittelse av 50 gram heroin etter en pågripelse i Pattaya, men han venter fortsatt på avklaring om thailandske påtalemyndigheter vil anke frifinnelsen. Han ble i første rettsinstans dømt til 16,5 års fengsel.

Johansen bor nå på Filippinene. Han sier til Thailands Tidende at det skjer ting i saken, men han ønsker å vente på ytterligere avklaring før han sier noe. Han har nå også inngått en avtale med en dansk forfatter som skal hjelpe ham med å skrive en bok om saken og fengselsoppholdet. Johansen regner med at han innen en måneds tid vil vite mer om når boken kan komme ut, og på hvilket forlag.

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)