[ annonse ]
5. februar 2014

Lav valgdeltakelse, usikkert mht. suppleringsvalg

Skrevet av 
[ annonse ]

Ca. 20,5 millioner av Thailands 44,6 millioner velgere stemte ved valget 2. februar. Det vil si en stemmeprosent på 45,8 i et land hvor prosenten normalt ligger mellom 60 og 70. Ca. 10.000 stemmelokaler holdt stengt under valget. Det utgjør ca. elleve prosent av de totalt 93.952 stemmekretsene i landet. De aller fleste av de stengte stemmekretsene ligger i Syd-Thailand.

Mange fryktet vold under valgdagen, men det aller meste gikk for seg i rolige former.

Leder av valgkommisjonen, Somchai Srisuthiyakorn, holdt en pressekonferanse hvor han sa at de ikke kunne komme med noen erklæring angående valget ennå. Hvis det erklæres gyldig, så må det uansett holdes suppleringsvalg  i de stemmekretsene hvor valglokalene var stengt. Han ville ikke si noe om når et suppleringsvalg kunne holdes, men han sa at det var viktig at de underliggende problemene var løst først. Loven sier at et nytt valg må holdes innen 180 dager. Mens dette avgjøres vil statsminister Yingluck fortsette som leder av interimregjeringen.

Demokratenes leder Abhisit har signalisert at de vil henvende seg til grunnlovsdomstolen for å få erklært valget ugyldig.

Hærlederen Prayuth Chan-Ocha gjentok at det ikke var aktuelt med et militærkupp i denne situasjonen. Det samme sa de militære før kuppet som avsatte Thaksin i 2006, men det er blitt hevdet at hvis hæren hadde ønsket å gripe inn denne gangen, så ville de gjort det allerede.

(Thailands Tidende Nett - 3. februar 2014)

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)