[ annonse ]
1. mars 2014

Fra Lofoten via Hawaii til Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Arild Solheim er gift thai og elsker Thailand. Men det var Australia som var målet da han kjøpte en seilbåt på Hawaii og satte kursen mot åpent hav. Turen resulterte i en bok.

 

Arild Solheim (64) ble født i Stamsund i Lofoten, men yrkeskarrieren trakk ham til Trønderlag. Han var oljeingeniør ved Sintef i Trondheim i mange år. Nå jobber han i Leksvik kommune.

– Det var her jeg ble kjent med en mann med stor interesse for seiling, nemlig Bård Sæther, sier Solheim. – Han ville ha meg med på en tur over Stillehavet, fra Hawaii til Australia.

I 2005 var det endelig klart for den store turen over Stillehavet. De hadde kjøpt en seilbåt med stålskrog på Hawaii. Den fikk navnet «Havaiki», som er et kjent sted i polynesisk myteologi.

– Vi lånte bøker med reiseskildringer på biblioteket, forteller Solheim. – Det var slik vi skaffet oss den nødvendige kunnskapen.

Turen endte opp i New Zealand istedenfor Australia. Uansett ble det en bok om turen fra Solheims hånd. «Stillehavet Nord-Sør med Havaiki» heter den boken.

– Jeg har skrevet en omfattende, detaljert og illustrert bok på hele 400 sider om turen, sier Solheim.

[ annonser ]

– Hva med din tilknytning til Thailand?

– Det var bare tilfeldigheter at jeg kom til Thailand, innrømmer Solheim. – Det hadde seg slik at jeg hadde opparbeidet meg en del bonuspoeng hos SAS. Jeg valgte en tur til Bangkok og Hua Hin for disse gratispoengene.

Det var i Hua Hin Solheim traff sin nåværende kone, Jiratip. Det skjedde i 2000, på Solheims første tur til Thailand.

– Siden har det nok blitt ca. ti turer hit, sier Solheim. – Denne gangen reiser vi tilbake til Norge i februar, da skal kona fortsette på norskkurset sitt.

– Jeg er blitt meget begeistret for Thailand, og føler meg absolutt trygg her, sier Solheim. – «Smilets Land» kan trygt anbefales, avslutter han.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)