[ annonse ]
1. mars 2014

Thaier yrkesaktive i Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Aftenposten satte nylig fokus på yrkesaktivitet blant innvandrerkvinner i Norge. Et av funnene var at blant somaliere var kun én av fem i jobb. Etiopiere – fra nabolandet – derimot hadde 49,9 prosent i arbeid.

En konklusjon var at innvandrerkvinner fra vestlige land er mer yrkesaktive enn andre. Men thailandske kvinner i Norge ligger veldig nære opp til innvandrere fra vesten. Blant thaier er sysselsettingen 64,1 prosent. Det er høyest blant ikke-vestlige land, hvor Tyskland topper med 68,7 prosent. Kvinner fra Filippinene har 58,2 prosent yrkesaktivitet. Kvinner fra afrikanske land ligger alle under 50 prosent. Pakistan har 31,4 prosent yrkesaktivitet mens Afghanistan har 31,7.

Ubah A. Aden fra Somalia, bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo, sier at en årsak til den lave yrkesaktiviteten er at mange somaliske kvinner er aleneforsørgere for flere barn. Mange er også analfabeter, fra et land som har vært i krig i over 20 år, og hvor skriftspråket ikke ble innført før i 1970. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)