[ annonse ]
1. april 2014

Orakelet svarer: Ti tusen nordmenn?

Skrevet av 
[ annonse ]

Er det noen som vet hvor mange nordmenn som bor fast i Thailand? Jeg prøvde Statistisk Sentralbyrå, men fikk kun opp tallet 1000. Det var et mistenkelig rundt tall, og det var flere år gammelt. Takknemlig for svar.

Thor Petter Krosby

 

Svar fra Orakelet:

Den norske ambassaden i Bangkok er de nærmeste til å svare på dette. De opplyser til oss at de ikke vet det eksakte tallet. Det de imidlertid vet, er hvor mange nordmenn som har non-immigrant visum i Thailand, for dette får de informasjon om av immigrasjonsvesenet hvert år. De siste tallene er fra 2012. Da var det 6,596 nordmenn med non-immigrant visum i Thailand.

Sjømannskirken anslår i rapporten «Thai-norske barn i fokus» (2013) at det er ca. 10.000 nordmenn som bor i Thailand, basert på det faktum at det finnes andre typer visum enn non-immigrant.

Vi tror at dette estimatet er nære sannheten. Det er en del nordmenn som arbeider offshore og som tilbringer tiden i land i Thailand. Disse har ikke nødvendigvis non-immigrant visum, men må regnes som fastboende her. Likeledes er det mange nordmenn som har turistvisum som de fornyer med jevne mellomrom istedenfor å være her på ettårs visum. 

[ annonser ]

De under 50 år har for øvrig vanskeligheter med å få innvilget ettårs visum med mindre de er gift thai. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)