[ annonse ]
General Prayuth Chan-Ocha har truet med dette lenge, nå er det faktum. General Prayuth Chan-Ocha har truet med dette lenge, nå er det faktum. Foto: Statsministerens kontor, Thailand.
20. mai 2014

Militærkupp Light i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

kl. 03 lokal tid tok militærvesenet kontrollen over sikkerhetssituasjonen i Thailand. De insisterer på at det ikke er et militærkupp, kun en erklæring av unntakstilstand, men de faktiske forhold likner i mange henseende på et kupp.

Den sittende statsminister var ikke informert om general Prayuth Chan-Ochas avgjørelse på forhånd. Militærkjøretøyer er observert på veg inn til hovedstaden, ifølge lokale tv-stasjoner, og ledere i sentrale offentlige stillinger er bedt om å møte opp til informasjon fra det militære i Army Club på Vibhavadi Rangsit Road kl. 09, ifølge Bangkok Post.

Som en følge av unntakstilstanden har regjeringsopposisjonen, som under ledelse av Suthep Thaugsuban har demonstrert i Bangkok i et halvt år, avblåst dagens demonstrasjoner. De truet i går med å kidnappe regjeringsmedlemmer. Det kan ha vært en medvirkende årsak til at militærvesenet grep inn. 

Militæret utøver også kontroll over de nasjonale tv-stasjonene, som avbryter sendinger for å kringkaste meldinger fra det militære.

(Thailands Tidende Nett - 20. mai 08:34)

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)