[ annonse ]
2. august 2014

Skattegrunnlaget svikter

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand er bekymret over lav skatteinngang. Inneværende regnskapsår (som avsluttes 30. september) ligger an til å ende opp med 6,2 prosent lavere skatteinngang enn prognosene tilsa. Dette utgjør drøyt 90 milliarder baht.

Departementsråd Prasong Poontaneat i Finansdepartementet sier til Bangkok Post at mye av årsaken er å finne i lavere økonomisk utvikling. Den årlige økningen i brutto nasjonalprodukt ligger nå på ca. 2 prosent, mot budsjettert 4,6 prosent. Den politiske uroen i landet brukes ofte som forklaring på dette.

Videre så øker gjeldsbyrden til thaiene. Utenlandsgjelden er nå på 45,9 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Opprinnelig planla Finansdepartementet et prosjekt for å øke skatteinngangen – nemlig å granske privatpersoner med boliger verdt mer enn 40 millioner baht og/eller personbiler verdt mer enn 3 millioner baht. Ifølge departementsråden ble dette prosjektet skrinlagt da det skapte panikk blant de velstående og salget av luksusbiler og -boliger stoppet helt opp.

Departementsråden uttalte til Bangkok Post at det isteden vil bli fokusert på store konserner og det blir kontrollert at de betaler det de skal i skatt. Likeledes vil det bli økt kontroll på at moms på importerte varer betales til fulle. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)