[ annonse ]
1. oktober 2014

Advokatforening vil ha amnesti for ærekrenkelse

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands advokater sier nå til militærjuntaen at nok er nok. «The Lawyers Council of Thailand» ber militærregjeringen om at alle rettssaker om ærekrenkelse mot journalister, forskere og aktivister droppes. Surapong Kongchantuk, formann i menneskerettighetskommiteen i advokatforeningen, uttaler til Bangkok Post at den drakoniske ærekrenkelseslovgivningen i Thailand brukes av folk som har ting å skjule til å stoppe kritikk og avsløringer.

Blant profilerte saker gjelder saken mot Andy Hall, som har laget en kritisk rapport om forholdene i ananasindustrien, samt saken som militærvesenet selv har startet mot journalistene Alan Morison and Chutima Sidasathian i Phuket Wan etter at de skrev om forholdene for båtflyktninger.

Kongchantuk sa videre at tilfeller hvor staten går til sak mot akademikere og journalister har med ytringsfrihet å gjøre, og bør snarest stoppes. Når det gjelder private firmaer som går til sak angående ærekrenkelse, så oppfordres staten til å forsøke å overtale firmaene til å droppe disse sakene.

Fengselsstraffene for ærekrenkelse i Thailand er lange. Andy Hall risikerer åtte års fengsel for å ha skrevet om forholdene i ananasindustrien. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2014 – 1. oktober 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)