[ annonse ]
1. april 2015

Lederartikkel: Farlig NAV-praksis

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi skriver i denne utgaven om en ordning som potensielt kan være livstruende for nordmenn i Thailand. Det dreier seg om det faktum at thailandske sykehus som behandler NAV-medlemmer må kontakte ambassaden for å få bekreftet pasientens medlemskap. Blir du syk fredag ettermiddag må du pent vente til mandag formiddag før du kan få behandling.

 

Det er helt uforståelig at et lite land som Norge – med en gigantisk offentlig sektor – ikke klarer å legge forholdene bedre til rette for sine borgere. Utenriksdepartementet har ønsket adgang til NAVs medlemsregister, slik at sykehus kan ringe UDs døgnåpne nødtelefon for å få bekreftet en nordmanns medlemskap i NAV, men det har vist seg å ikke være så enkelt.

 

Vi har vært i kontakt med både NAV, Helfo og UD i denne saken. Viljen er nok til stede, men ingen vet hvordan de kan få til et samarbeid mellom de tre. Med de enorme summene som er investert i datasystemer for disse etatene, kan løsningen likevel måtte bli at Helfo oppretter en egen nødtelefon.

 

Det er hinsides enhver fornuft at man i denne teknologiens tidsalder skal måtte være prisgitt en ambassades åpningstider. De har som kjent stengt i helgene og på både norske og thailandske helligdager. I verste fall må man vente nærmere en uke for å bli behandlet. Hvis man da fortsatt er i live…

Dag A. Ekeberg

[ annonser ]


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)