[ annonse ]
1. mai 2015

USAs militærvesen bekymret

Skrevet av 
[ annonse ]

Den thailandske juntaen har fått en dårlig nyhet fra USA. Amerikanerne har bestemt seg for å droppe det årlige forberedelsesmøtet til militærøvelsen Cobra Gold. Møtet pleier å avholdes på Hawaii.

Dette lover dårlig for øvelsen i 2016. Dette er den største militærøvelsen i regionen, og ble første gang arrangert i 1982. Thailand og USA har samarbeidet om å arrangere øvelsen. Årets øvelse ble arrangert i begynnelsen av februar, men antall deltakere fra de amerikanske styrkene var mer enn halvert til 3700 mann.

USAs charge d’affaires Patrick Murphy sa ved åpningen at Thailand måtte tilbake til demokratisk styresett så raskt som mulig for å kunne gjenopprette et fullverdig forhold mellom de to land.

Bangkok Post skriver at en amerikansk militær kilde sier at USA nøye overvåker Thailands forhold til Russland og Kina, spesielt sistnevnte. Visestatsminister og forsvarsminister samt sjefene for de ulike militære våpengrenene tilbrakte en uke i Beijing i begynnelsen av april. Det pågår forhandlinger om økt militært samarbeid og kjøp av våpen fra Kina. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)