[ annonse ]
1. august 2015

Thailand vil bli industriland

Skrevet av 
[ annonse ]

Militærjuntaen har sett seg lei på at Thailand klassifiseres som et utviklingsland. De har nå laget en plan som de mener vil gjøre Thailand til et i-land i løpet av 17 år. Femårsplaner vil justere utviklingen fremover, ifølge juntaen.

Juntaens styringsorgan (The National Reform Council – NRC) har opprettet en egen komite for dette formålet. Komiteens formann, Suthas Sethaboonsang, sier til Bangkok Post at hovedproblemet er utbredt korrupsjon. Han sier at i 2032 skal en gjennomsnittlig thai tjene 40.000 baht pr måned. Minstelønnen bør være på 15.000 baht pr måned. I dag er minstelønn 300 baht pr dag. Han mener at nasjonalproduktet kan økes med 6,5 prosent pr år.

Sethaboonsang innrømmer at pr i dag mangler Thailand effektiv infrastruktur, kompetanse i arbeidsstokken, langvarige politiske løsninger og en enhetsfølelse i befolkningen. Han sier at hvis dette ikke endrer seg vil Thailand innen 2020 falle ned fra andre til fjerde plass  på den økonomiske rankingen blant ASEAN-landene. Juntaen har delt landets viktigste eksportindustrier opp i tre grupper og planlegger støttetiltak. De vil også jobbe for å forbedre handelen over grensene til sine naboland. De ser for seg økt handel fra Japan, Kina og Sør-Korea til landene i ASEAN.

Det internasjonale pengefondet mener at Asia om fem år vil stå for 38 prosent av verdens nasjonalprodukt. Befolkningen vil utgjøre 60 prosent av jordens befolkning. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2015 – 1. august 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)