[ annonse ]
1. oktober 2015

Politisk nestor prioriterer industriområder

Skrevet av 
[ annonse ]

Infrastrukturprosjekter som kommer de ulike industriområdene i Thailand til nytte skal prioriteres i tiden fremover. Juntaen har en mengde veg- og jernbaneprosjekter på trappene, så det må en prioritering til. Ikke alle prosjektene kan ferdigstilles i perioden frem til juni 1917, som er tidspunktet juntaen nå anslår for nytt valg.

Prioriteringen er en politikk som er utviklet av en nestor i thailandsk politikk – Somkid Jatusripitak. Han var både finansminister og handelsminister i Thaksins regjeringer, men var også rådgiver for juntaen etter militærkuppet i 2006 og nå også under dagens junta. Han ble i slutten av august utnevnt til minister med ansvar for økonomisk vekst. Han er en av regjeringsmedlemmene som også har tittelen visestatsminister.

Ifølge Bangkok Post vil Jatusripitak prioritere prosjekter som er samarbeidsprosjekter mellom offentlig og privat sektor. Målet er at det skal bli attraktivt for utenlandsk industri å komme til Thailand. ASEAN-land er spesielt i søkelyset.

Blant prosjekter som skal gjennomføres raskt er også den forlengede Airport Rail Link og den såkalte Blue Line i Bangkok. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)