[ annonse ]
1. november 2015

Annerledes sjørøvere i Asia

Skrevet av 
[ annonse ]

Ifølge FN rapporteres det om økt piratvirksomhet i regionen, spesielt i Indonesia. Men sjørøverne her opptrer annerledes enn de mer beryktede kollegene i Somalia. Her er fokus på vinningskriminalitet som tyveri av drivstoff. Piratene bruker ikke kidnapping for å skaffe seg løsepenger og tyr sjelden til vold. De eier heller ikke sine egne skip, men leier fartøyer for å drive sin virksomhet.

Dette fremkommer i et skriv fra ambassaderåd Vegard Holmelid ved den norske ambassaden i Bangkok. Han har hatt et møte med regiondirektør Jeremy Douglas i FNs kontor for narkotika og kriminalitet (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC). Brevet er sendt til UD og de andre ambassadene i regionen. 

Det fremkommer videre at hvis Norge skal støtte kampen mot piratvirksomhet, bør de støtte arbeidet for å styrke samarbeidsorganer mellom land i regionen. Politivirksomhet mot pirater er ofte godt utviklet i de enkelt land men det skorter på samarbeidet over landegrensene. 

Det finnes avtaler mellom Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, både om overvåkning til sjøs og fra luften («Eyes in the Sky Initiative»), men samarbeidet fungerer ikke optimalt på grunn av koordineringsproblemer. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2015 – 1. november 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)