[ annonse ]
1. april 2016

Adopsjon tok fem år

Skrevet av 
[ annonse ]

Ekteparet Nina Konst (42) og Nils Jørgen Larsen (40) er begge barnevernspedagoger. De burde være den perfekte bakgrunn for å kunne adoptere barn. Likevel tok det hele fem år med byråkrati, venting og skuffelser før de endelig fikk sine to barn fra Thailand. Barna, som har fått de norske navnene Marie og Mats, var seks år gamle før de endelig fikk nyte godt av foreldre som ønsket å ta seg av dem.

Det er ukebladet KK som forteller den detaljerte historien. Det første steget var å bestemme hva slags land de ønsket barn fra og hvilken av de tre norske adopsjonsforeningene – Inor Adopt, Verdens Barn og Adopsjonsforeningen – de skulle bruke. De landet på Verdens Barn, fordi de har flere av de asiatiske landene representert.

Byråkratiet inkluderte helseattester, dokumentasjon på fast jobb, vigselsattest og møte med barnevernet. Etter det fikk de opplyst at ventetiden var to år, men til sist tok det altså hele fem. De forteller om dårlig informasjon fra Thailand og psykiske problemer som følger av alle utsettelsene underveis. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2016 – 1. april 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)