[ annonse ]
1. mai 2016

Har du mottatt leveattest?

Skrevet av 
[ annonse ]

Siste (28. mai): NAV opplyser nå at de i april ved en feiltakelse kun sendte ut elektronisk leveattest. Leveattest pr post ble glemt, og blir nå isteden sendt ut i første halvdel av juni. Fristen er utsatt i to måneder for de det gjelder. Red.

 

NAV sendte 1. april ut leveattest i posten til alle pensjonister og uføretrygdede over 60 år som er registrert bosatt i Thailand. Fra kommunikasjonsenheten i NAV får vi opplyst at de som ikke har mottatt attesten i posten senest 15. mai kan som en nødløsning gå til nav.no og laste den ned. NAV har nemlig satt frist på åtte uker for å motta ferdig signert attest i posten.

–  Vi ønsker at flest mulig benytter den leveattesten de får tilsendt, fordi den inneholder en strekkode som skal sikre at leveattesten blir riktig registrert når vi mottar den, sier seniorrådgiver Marianne Pedersen. – Hvis noen ikke har mottatt leveattesten, bør vedkommende sjekke om han eller hun står registrert med korrekt adresse hos NAV. Den enkleste måten å finne ut det på, er å logge inn på Ditt NAV på nav.no, eller eventuelt kontakte NAV Kontaktsenter Pensjon på telefon +47 55 55 33 34.

Som Thailands Tidende skrev i en større artikkel om leveattesten 1. juli 2015 så blir det sendt ut en påminnelse hvis NAV ikke mottar attesten innen åtte uker. Man får da en ny frist, men den er kun på seks uker. Etter dette vil utbetalingene fra NAV stoppe opp. NAV bekrefter at reglene fortsatt er de samme. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)