[ annonse ]
1. mai 2016

Bort fra dødsstraff i ASEAN

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er snart sju år siden den siste dødsstraffen i Thailand ble fullbyrdet. I så måte blir de oppfordret av Amnesty International til å fortsette den trenden i tre år til. Da havner de på FNs liste over land som i praksis har opphevet dødsstraffen, og får en bedre ranking når det gjelder menneskerettigheter.

Blant ASEANs ti medlemsland er det to land som ikke har dødsstraff – Kambodsja og Filippinene. Tre land – Laos, Brunei og Myanmar – har ikke avlivet noen på over ti år. Indonesia, Singapore, Malaysia og Vietnam har sammen med Thailand dødsstraff som et alternativ. Indonesia er verst, der ble 14 personer henrettet i fjor, ifølge Bangkok Post.

Amnesty International forteller om en sterk økning i bruken av dødsstraff rundt om i verden. Det var i fjor 1634 henrettelser, som var en 50 prosent økning fra året før, og høyeste tall siden 1989. Likevel var fjoråret det første i historien hvor et flertall av verdens land i praksis var uten dødsstraff.

De tre landene Iran, Pakistan and Saudi-Arabia stod i fjor for nesten 90 prosent av alle henrettelser. Det er imidlertid ett land – Kina – hvor opplysninger om antall henrettelser holdes hemmelig. Amnesty antar at tusenvis av mennesker henrettes i Kina hvert år. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)