[ annonse ]
1. juni 2016

Hun var thai nr. 2 i Måløy

Skrevet av 
[ annonse ]

Veeraya Bochoun (51) feiret nylig 30 år i Måløy i Sogn og Fjordane. Da hun ankom i 1986 var det kun én annen thai i byen, men det har endret seg stort. På årets Songkran-fest i Vågsøy thaiforening var det hele 110 deltakere, melder lokalavisa Fjordenes Tidende. Måløy er administrasjonssentrum for Vågsøy kommune.

Det er Bochoun selv som er leder i foreningen, som så dagens lys i 2013. Hun sier at thaimiljøet er stadig voksende og at formålet med foreningen er å hjelpe hverandre samt å holde på kultur og tradisjoner fra Thailand.

Til avisen forteller hun om starten i 1986: – Jeg gråt mye i begynnelsen, for det var en liten by og jeg hadde ingen venner. Jeg synes det var vanskelig å lære språket. Men etter de tre første månedene gikk det fint.

Det var for øvrig også to thaier på nærliggende Raudaberg i 1986. Fjorårets Songkran ble arrangert der, med 80 deltakere.

Det er både thaier og norske deltakere med på disse feiringene, men ikke alle er medlemmer. Vågsøy thaiforening har faktisk kun 14 offisielle medlemmer, men Bochoun håper at disse feiringene kan bli en måte å rekruttere flere medlemmer på. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)