[ annonse ]
1. juni 2016

Leserinnlegg: Dyrt i Thailand!

Skrevet av 
[ annonse ]

Svar til innlegget «En menneskerett å bo her?» i forrige utgave:

 

Thailandske myndigheter mener selv at 65.000 baht pr måned er minimum eksistensgrunnlag for utlendinger her, ettersom de krever dette (eller 800.000 i banken) for i det hele tatt å vurdere å gi oss oppholdstillatelse. Men da har de ikke regnet med de dyre forsikringene som nordmenn må betale fordi den norske staten dekker for lite dersom ulykken virkelig er ute. Til tross for at vi betaler frivillig medlemskap i NAV Internasjonalt – dyrere enn det nordmenn i Norge betaler for full dekning – har vi bare delvis dekning.

Min forsikring her, som ikke er av de dyreste, koster over 100.000 baht pr. år!

Sunn mat er ofte like dyrt eller dyrere her enn i Norge. For mange av oss er det av helsemessige grunner nødvendig med spesialmat, og dette er uvanlig og ofte svært dyrt. Sunn olivenolje koster f.eks. over 10 ganger så mye som den helsefarlige palmeoljen som thaier bruker til matlaging. Prisstigningskurven er for tiden bratt. Thailand er ikke lenger det paradiset det ble regnet som for 20 år siden, selv om turistblader og turarrangører påstår dette.

Jeg bor i en liten blokkleilighet i en by. Jeg kan ikke bo på landet. Jeg sløser ikke og lever absolutt ikke noe luksusliv; har f. eks. sluttet helt å bruke penger på hobbyer etc.

Jeg har 16.000 kroner utbetalt i trygd, og dette strekker bare så vidt til. Jeg røyker ikke og drikker ikke. Jeg har ikke råd til ferier eller bil, og forflytter meg på en gammel moped til 4000 kroner. Ofte må jeg tære på oppsparte midler.

I Thailand er tradisjonen at utenlandske menn støtter sin samboers familie økonomisk. Dette er ofte en nødvendig betingelse for samboerskapet og utgjør ofte en stor del av utlendingens utgifter.

[ annonser ]

Det er viktig å merke seg at vi nordmenn er vant til en helt annen levestandard enn thaiene, og at vi har helt andre typer utgifter enn thaier har. Vanlige thaier bor ofte 3–4 personer i et rom uten senger og uten aircon, de sitter på gulvet og spiser, og de har ingen forsikring.

Jeg vil advare eldre, syke og uføre med lav trygd mot å flytte hit. Vær f.eks. oppmerksom på at den dyre helseforsikringen man tegner her ikke dekker skader/sykdommer som kan være knyttet til tidligere lidelser.

 

Gunders, Chonburi

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)