[ annonse ]
1. september 2016

Omstridt skjema lagt på is?

Skrevet av 
[ annonse ]

Immigrasjonsvesenet innførte i mai et omstridt skjema hvor de ønsker svar på mange personlige ting. Mange har måttet fylle det ut, mens andre har sluppet. Nå sier immigrasjonsvesenet på Jomtien at de er gått tom for disse skjemaene, som antyder at de i praksis kan ha kuttet dem ut.

 

1. mai introduserte Immigrasjonsvesenet et nytt, tresiders skjema som skulle benyttes av utlendinger som søker om utvidet opphold, re-entry eller rapporterer sin adresse hver 90. dag. Skjemaet vakte mye oppstyr, da det ble spurt om detaljer som registreringsnummer på bil og bankkonto, samt personlig detaljer som facebookkonto og stamsteder man pleier å vanke. Det meste av opplysningene er frivillig å fylle ut, men det skapte likevel mye kritikk, blant annet fra Joint Foreign Chamber of Commerce, som sa at det var upassende og ville drive arbeidskraft vekk fra Thailand.

Etter dette oppstyret var det mange som antok at politiet hadde droppet hele skjemaet, men det stemmer ikke. Det benyttes – men kun av og til. Da vi var innom immigrasjonskontoret på Jomtien 19. august var det ikke i bruk. En offiser opplyste at de hadde gått tom for skjemaer. I Thailand, hvor man ikke alltid liker å være direkte, kan denne uttrykksmåten være et signal om at de har droppet å bruke skjemaet.

 

Skaper forvirring

En leser tok kontakt med oss og fortalte at han selv slapp å fylle ut noe skjema i mai, mens en kamerat som dro dit i begynnelsen av juli måtte fylle ut. Han rapporterte om mye forvirring i forbindelse med utfyllingen.

Undertegnede har hatt 90-dagers rapportering to ganger etter 1.mai, men ikke blitt brydd med dette.

[ annonser ]

Tom Stenshavn ved VIP Reiser i Pattaya forteller oss at han måtte fylle ut skjemaet da han skulle fornye sitt årlige Marriage Visa i sommer. Han sier han oppfattet det meste som frivillig og lot være å fylle inn, uten at det skapte noen problemer. 

Det merkelige er at skjemaet ikke er omtalt på immigrasjonsvesenets hjemmeside. Der har de også tilbud om nedlasting av alle slags skjemaer, men ikke dette. Bruksanvisningen for hvordan man gjør 90 dagers rapportering via posten sier ikke noe om skjemaet, og online-rapportering har heller ikke noe krav om dette.

(Se papiravis/e-avis for faksimile av skjema)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)