[ annonse ]
Dette er blitt et utbredt profilbilde på Facebook. Her står det «Vi elsker kongen», เรารักในหลวง (Rao Rak Nai Luang). Noen putter sitt egen navn istedenfor «vi» (Rao) Dette er blitt et utbredt profilbilde på Facebook. Her står det «Vi elsker kongen», เรารักในหลวง (Rao Rak Nai Luang). Noen putter sitt egen navn istedenfor «vi» (Rao)
13. oktober 2016

Slik er Thailand under kongelig sykdom

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailandske myndigheter sendte i går kveld ut en melding om kongens helsetilstand. Tilstanden er fortsatt ustabil, slik den har vært siden søndag, og kongen er nå i respirator. Mange thaier har byttet ut sine profilbilder på Facebook og ikler seg rosa skjorter i sympati med kongen.

 

Onsdag ettermiddag gikk statsminister Prayut Chan-ocha ut og ba befolkningen avvente kunngjøringer fra regjeringen, og ikke tro på rykter som verserte på sosiale medier. Statsministeren avbrøt et møte i Chonburi og fløy med helikopter tilbake til Bangkok, noe som skapte rykter. Forklaringen statsministeren ga var at han skulle ha et møte med kronprinsen for å oppdatere ham om regjeringens arbeid. 

 

Støtteerklæringer

Mange thaier er samlet utenfor Siriraj Hospital, ikledd rosa som de siste årene er blitt Kongens farge. På Facebook er det nå thaier som har byttet ut sitt profilbilde med teksten Rak Nai Luang (Elsker Kongen). Vi tok en stikkprøve på tre thaier, og fant at henholdsvis 5, 7 og 11 prosent av deres venner hadde byttet ut sitt profilbilde. Forvent mer av dette i dag. Kong Bhumibol har en meget sterk posisjon blant thaiene.

Kongens familie er samlet på Siriraj Hospital. Statsministeren har også vært der. Kronprinsen har nettopp ankommet Thailand fra sitt tilholdssted i Tyskland. Enkelte vestlige medier har uttrykt tvil om arverekkefølgen i Thailand, men det er kronprinsen som er tronarving, som han har vært siden han fikk tittelen i 1972.

 

[ annonser ]

Rolige forhold

Turister som bekymrer seg for uroligheter eller problemer ved kongelig sykdom og et eventuelt troneskifte har lite å frykte. Næringsliv, inkludert turistnæringen, fungerer på normal måte, selv om man naturlig nok ser mange tegn på sympatierklæringer for kongen.

Børsen i Thailand hadde kl. 13.00 i går falt 6,9 prosent siden åpningen, men ved slutten av dagen var nedgangen kun på 2,5 prosent. Totalt har børsen gått ned drøyt 7 prosent siden forrige fredag. Fluktuasjonen skyldes sannsynligvis vel så mye spekulasjon som en generell tvil om landets utsikter.

Kong Bhumibol er 88 år gammel og har vært konge i 70 år. Les mer om kongen og hans familie.

(13. oktober 2016. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)