[ annonse ]
SØRGETID: Fotograf Norm Pongkanjananukoon stiller med sørgebånd. SØRGETID: Fotograf Norm Pongkanjananukoon stiller med sørgebånd. Foto: Sally Techasopon
1. november 2016

Hoffotografen smiler ikke lenger

Skrevet av 
[ annonse ]

Kong Bhumibols fotograf gjennom 53 år sier at det har vært triste dager etter at Kongen gikk bort. Det er også travelt med alle seremoniene, så Khun Norm kan ikke tenke på å slutte i jobben, slik han hadde planlagt.

 

Da vi intervjuet Kongens håndplukkede livfotograf Norm Pongkanjananukoon (78) i februar 2013, var planen hans å jobbe for kongehuset inntil Kongen eller han selv døde. Nå som Kongen er død er det en tydelig sorgpreget fotograf vi får kontakt med på kontoret hans ved Slottet. Vil Khun Norm følge planen sin og gi seg i sitt 53. år som hoffotograf?

– Jeg er på jobb hver dag, og det er vanskelig å slutte i jobben som jeg elsker meget høyt. Min sjef og konge er borte, men jeg vil fortsette i jobben så lenge det er mulig, sier han. 

– Hvordan har tiden etter Kongens bortgang vært? 

– Det har vært noen triste dager med mye gråt. Jeg har jobbet på seremoniene rundt Kongens bortgang, det har gått ganske bra. Men jeg er veldig lei meg. Håpet er nå å kunne ha jobben og tjene kongefamilien så lenge jeg lever. 

Det er vanlig at thailandske hjem har bilder og kalendere med motiver av Kong Bhumibol. De fleste av bildene er tatt av Norm Pongkanjananukoon. Han studerte foto på universitetsnivå da han ble håndplukket av Kongen, som selv var veldig opptatt av fotografi.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)