[ annonse ]
1. november 2016

Lederartikkel: Løp og kjøp billett!

Skrevet av 
[ annonse ]

Når man skriver november er julebillettene til Thailand vanligvis priset godt over ti tusen kroner for en reise tur/retur. Men prisene gikk ned etter Kongens død og erklæringen av en ettårs sørgeperiode. Som vi rapporterer i denne utgaven er det nå mulig å få unormalt billige reiser hit.

 

Skal du ta sjansen på en tur til et Thailand i sorg? Ja, selvsagt skal du det. Flagget er på halv mast til og med 14. november, og utelivet har også forbud mot støy og levende musikk frem til da. Men bortsett fra det fungerer turistnæringen som normalt. Ja, du får til og med en ekstra bonus: Det går nå an å føre en samtale i baren uten å rope.

 

Etter 14. november løftes disse restriksjonene, og det man står igjen med er ytterligere 11 måneder med offisiell sørgeperiode. Hva betyr det? Det betyr at offentlig ansatte fortsatt skal kle seg i svart eller hvitt. En del arrangementer i offentlig regi eller som samarbeid mellom privat og offentlig sektor vil avlyses. Når det gjelder privatbefolkningen og nærings-livet har ikke de lenger noen restriksjoner. Selvsagt er det mange thaier som fortsatt vil sørge over tapet av Kongen, men det får ingen hemmende effekt på turistnæringen.

 

Det hersket mye usikkerhet etter Kongens død. Vi la morgenen etter dødsfallet ut en kommentar på Thailands Tidendes websider for å rydde opp i noe av dette. Kommentaren startet med å si at «det kan virke egennyttig å stille spørsmål om praktiske ting allerede nå», men vi følte det var viktig. Det er ingen grunn til at thaiene i tillegg til tapet av Kongen også skal måtte slite med en dårlig høysesong i turistnæringen på grunn av misforståelser.

[ annonser ]

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)