[ annonse ]
1. desember 2016

Landsbyer får TOT-internett

Skrevet av 
[ annonse ]

Militærjuntaen har bevilget 15 milliarder baht til den statlige telegiganten TOT for at landsbygda i Thailand skal få internett.

Det skal være nærmere 70.000 landsbyer i Thailand. Ifølge Bangkok Post sier nå juntaen at 40.432 av disser er uten internett. TOT har fått oppdraget å føre frem nettet til 24.700 av landsbyene, mens telekommisjonen (NBTC) skal overse resten, uten at det er satt noen tidsplan eller noe budsjett for dette ennå.

Det første målet er at 2000 nye landsbyer skal ha internett i mars neste år. Ett år senere skal alle de 24.700 landsbyene ha tilgangen.

Internett-tilgangen er en av hovedprioritetene til juntaen, for de har satt seg som mål at Thailand skal bli et kontantløst samfunn. De som har sett alle småmarkedene og trillevognene rundt om i dette landet har vanskelig for å tro på et liv uten kontanter, men juntaen jobber ufortrødent videre mot dette målet. En av årsakene er at de ønsker å øke skatteinngangen, og det gjøres ved at mest mulig av næringslivets kjøp og salg skjer elektronisk og registreres av banker og myndigheter. 

Opprinnelig var de 15 milliardene bevilget til departementet ved navn Digital Economy and Society Ministry, men de satt på prosjektet i sju måneder, så nå har pengene gått direkte til TOT. De skal arrangere en auksjon for underleverandører av fiberoptikk. Resultatet av auksjonen skal være klart ved årsskiftet, i følge den optimistiske tidsplanen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)