[ annonse ]
BALI FOR UNDER 2000: Mens du er i Thailand kan du ta en tur til Bali for under 2000 kroner. BALI FOR UNDER 2000: Mens du er i Thailand kan du ta en tur til Bali for under 2000 kroner. Foto: Terje Engø
1. desember 2016

Mange rimelige reisemål i regionen

Skrevet av 
[ annonse ]

Lavprisselskaper gjør det rimelig å ta en tur rundt i regionen når du likevel er i Thailand. Mange gjør det for å få fornyet visum, mens andre gjør det for opplevelsens del – med en kort tur til  Kuala Lumpur eller Phnom Penh, eller mer eksotiske mål som Colombo, Kathmandu og Bali.

 

Innstramninger i thailandske visumbestemmelser har gjort det mer aktuelt enn før å benytte fly istedenfor landeveien når man skal krysse en landegrense for å få utvidet oppholdstiden som turist i Thailand. Men det er ikke bare visumreisende som har nytte av en tur i regionen. Det er naturlig nok mye rimeligere å besøke landene i området med billett fra Thailand enn med billett fra Norge, så her kan man tenke to fluer i en smekk.

Thailands Tidende har sjekket flypriser til ulike destinasjoner fra både Bangkok og Phuket. Vi har sjekket både weekendpriser og midtukepriser. Vårt første alternativ er weekendpriser i desember med utreise på en torsdag og retur påfølgende mandag. Det andre alternativet er midtukepriser i januar, med utreise på en mandag og retur påfølgende lørdag.

 

Lavprisselskaper dominerer

Det generelle bildet er at det ikke er så store prisforskjeller. Lavprisselskaper dominerer når man søker på pris og ikke sjekker tilleggskostnader. Av våre 72 priseksempler er 56 med lavprisselskaper. Trenger du mer enn kun håndbagasje forsvinner ofte fordelen med å bruke lavprisselskapene. Med et regulært flyselskap vil du normalt kunne ta med 23–30 kilo bagasje uten å betale ekstra. Lavprisselskapene tilbyr normalt 15–20 kilo sent bagasje, mot et tillegg i prisen.

Blant de regulære flyselskapene er det Malaysia Airlines som kom opp med beste prisene. Hele 12 av eksemplene er med Malaysia Airlines, mens det er ett tilfelle hvor henholdsvis Thai Airways og China Eastern Airways var rimeligst. I to tilfeller var det Emirates som kom best ut.

[ annonser ]

 

Under tusen kroner

For under tusen kroner kommer du tur/retur fra Bangkok til Kuala Lumpur, Singapore, Vientiane, Siem Reap, Phnom Penh, Ho Chi Minh og Yangon. Husk at dette er stikkprøver, så du kan få oppgitt andre priser når du selv søker.

For litt over en tusenlapp kan du også legge til Hong Kong og Macau på listen. Hong Kong er stedet for de som liker å shoppe, mens Macau er et land hvor kasinoene er den viktigste attraksjonen.

For under 2000 kroner kommer du også til Bali, Jakarta og Medan i Indonesia. Vi har tidligere sett priser til Bali til under tusen norske kroner. Skal man reise til Bali fra Norge finnes det sjelden billetter under 7000 kroner. 

Det er først når du velger litt mer fjerne reisemål som Kathmandu i Nepal og Colombo i Sri Lanka at prisene kommer over 2000 kroner.

Utreise fra Phuket er i de fleste tilfeller litt dyrere enn fra Bangkok. Unntak er nære destinasjoner som Kuala Lumpur, Penang og Singapore.

-----------------------------------

 

«Visa Run»

- Begrepet «Visa Run» (visumtur) er kjent i Thailand. Alle som vil være her en stund må få fornyet sine turistvisum, og da må man ut av landet.

- Dette gjelder uansett om du skal søke ny visumtype, skaffe deg nytt turistvisum eller simpelthen fornye eksisterende visum.

- Før du kjøper billett må du forvisse deg om at det er thailandsk konsulat eller ambassade dit du skal, og at disse utfører de konsulære tjenestene du har behov for.

- Tidligere var det mange som dro til nærmeste grense gjentatte ganger for å få forlenget opphold, men dette er nå et problem, da mange grenseposter kun godtar én slik utvidelse pr visum.

(Se papiravis/e-avis for tabeller. Red)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)