[ annonse ]
1. desember 2016

Kampanje mot kildeskatt ferdig – intet svar fra Jensen

Skrevet av 
[ annonse ]

Kampanjen mot kildeskatten samlet 650 underskrifter. Foreningene bak kampanjen har sendt brev til finansminister Siv Jensen, men hun har ikke svart. Nå oppfordrer de til å la være å stemme Frp ved valget i 2017.

 

Underskriftskampanjen mot kildeskatten ble avsluttet i begynnelsen av november, etter at det var kommet inn 650 underskrifter. En av initiativtakerne bak kampanjen, Ragnar Bjornvold, hadde håpet på tusen underskrifter, men det målet ble altså ikke nådd. I et brev til Finansminister Siv Jensen med tittelen «I 2017 må kildeskatten fjernes» skriver kampanjen følgende om dette:

«Det kunne vært mange flere om vi hadde klart å kontakte alle pensjonister og uføre, men de bor spredt rundt i hele verden, mange har heller ikke internett.»

Brevet ble sendt til finansministeren 2. november, med kopi til statsministeren samt Trine Grande (Venstre) og Hans Olav Syversen (Krf) – som for øvrig kom med et utspill i Thailands Tidende i oktober om at minstepensjonistene burde slippe kildeskatten.

 

– Ikke stem Frp

– Underskriftene ble sendt inn, men vi har ikke fått noe svar, sier Bjornvold til oss. – Saken er klart lagt død. Vi har hatt et par emailer utvekslet med Siv Jensens sekretær, men det er alt.

[ annonser ]

Siv Jensen var før valget i 2013 tilhenger av å fjerne kildeskatten, noe hun blant annet uttalte i et intervju med Thailands Tidende. Men nå sier Bjornvold følgende:

– Vi har sagt at vi vil anbefale alle til ikke å stemme Frp i 2017.

I brevet står det følgende: «Valget i 2013 ble vunnet av H og FrP, godt hjulpet av emigrerte pensjonister og uføre. Vi er derfor mildt sagt skuffet over at dere ikke har holdt løftene dere gikk til valg på.»

Brevet til finansministeren er undertegnet av Bjornvold og Ola Slagstad i samarbeid med foreningene Noralliansen og Emigrant1.

 

– Landeveisrøveri

I brevet til finansministeren legges ikke fingrene imellom: «Titusener av pensjonister og uføre har urettmessig betalt skatt og avgifter i seks år, og nå er vår tålmodighet over dette statlige landeveisrøveriet slutt.

Det står videre at «dokumentasjon for motregning av skatt i bostedslandet er ikke tilpasset, man blir skviset mellom stater, forskjellige skattesystemer og krav. Ekspertise må som regel innhentes, og betales i dyre dommer. Ved feil fra Skatteetaten eller NAV blir det aldrende pensjonisters oppgave å påvise feil for å få den rettet opp.»

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)