[ annonse ]
1. januar 2017

Ønsker seg rike kinesere

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaen har i høst slått ned hardt på såkalt Zero Dollar-turisme fra Kina – det vil si pakketurer som selges til under kostpris, men hvor inntektene kommer fra overprisede varer og tjenester i samarbeidende butikker, restauranter og annet i Thailand. Det har naturlig nok ført til færre kinesiske turister i Thailand, og at målet om ti millioner kinesiske turister i 2016 ikke blir nådd.

Nå har imidlertid turistmyndighetene laget en ny strategi overfor Kina. De har bitt seg merke i at nærmere en halv million kinesere årlig reiser utenlands for å gjennomgå medisinske inngrep – såkalt medisinsk turisme. Dette er snakk om meget rike folk, og antallet har økt raskt. I 2020 antas det å være snakk om 800.000 kinesere som er villige til å bruke store summer på best mulig medisinsk behandling. Det er ifølge Bangkok Post snakk om at mange vil leie privatfly for den slags reiser.

I dag er det Singapore som dominerer dette markedet, mye på grunn av at det der er mange som snakker kinesisk. Hvis Thailand fokuserer mer på å tilby service på kinesisk til dette markedet, vil de kunne lykkes stort, ifølge Diana Chou, som er grunnleggeren av L’Voyage, et reisebyrå i Hong Kong som har mange velstående kinesiske kunder. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)