[ annonse ]
1. januar 2017

Orakelet svarer: Thaier eller thailendere?

Skrevet av 
[ annonse ]

Kjære Orakel. Jeg legger merke til at i de forskjellige facebookgruppene om Thailand er det mange som omtaler folkegruppen her som  «thaiere» med en E på slutten. Selv bruker jeg av og til «thailendere», men som regel sier jeg «thaier»: Hva er det riktige?

66-årgang

 

Svar fra Orakelet: Thaier

Vi vil hevde at «thaier» er det riktige. Dette på tross av at medier i Norge virker å bruke ordet «thailendere» oftere. Et søk hos Aftenposten viser 135 tilfeller av «thailendere» men kun 95 tilfeller av «thaier». Likeledes virker søk på «thaier» hos Google å finne mange eldre artikler, men nyere avisartikler virker å foretrekker «thailendere».

Men fasiten for norsk heter jo gjerne Store Norske Leksikon, og der finnes det ikke spor av ordet «thailender».

(Rettelse (22.3.2017): Vi er blitt gjort oppmerksomme på at Store Norske Leksikon faktisk benytter uttrykket «thailendere». Man finner det ikke ved søk på leksikonets eget nettsted, men ved søk via Google dukker det opp et lite antall tilfeller. Ordet «thaier» virker derimot ikke å finnes i leksikonet. Red.)

Thailands Tidende benyttet begge former i starten, men har de siste årene forsøkt å være konsekvent og benytte «thaier». Et søk på websiden  Thailandstidende.com finner nesten tusen tilfeller av «thaier» men kun rundt 30 tilfeller av «thailendere».

[ annonser ]

Det siste alternativet, «thaiere», er ikke korrekt, i hvert fall ikke på norsk. Vi legger merke til at det på danske websider er mer utbredt.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)