[ annonse ]
1. februar 2017

Visumkorrupsjon på Samui

Skrevet av 
[ annonse ]

En leser har kontaktet oss angående immigrasjonskontoret på Koh Samui, som siden september 2016 har vært å finne i tettstedet Maenam. Leseren ønsker å være anonym i sin kritikk av immigrasjonsvesenet.

Et problem er noe man har hørt om tidligere – at det koster mer med årsvisum på Koh Samui enn andre steder i landet. Standardprisen er 1900 baht, men vår leser forteller at de nylig forlangte 5000 baht av ham, og at det ikke ble gitt noen kvittering på beløpet.

Med så mye penger under bordet skulle man tro at man i det minste ble behandlet godt og fikk unnagjort ærendet raskt, men mannen kan fortelle at folkene på immigrasjonskontoret er lite behjelpelige. Det tok mannen fem timer å få saken unna. Registrering hver 90. dag tar halvannen time, og de må fylle ut det nye skjemaet som ble lansert våren 2016, hvor det stilles mange til dels personlige spørsmål.

Han sier at blant vennekretsen er det mange som er misfornøyd med dette. Men folk vil ikke stå frem med klagene, da de er engstelige for at det skal føre til represalier. Visumet søkes en gang i året, men så er det meldeplikt hver 90. dag. Sammenlagt blir det mange timer med venting og stor frustrasjon.

Nytt av året var legeattesten. Denne kunne være maksimalt sju dager gammel, viste det seg, så vår leser måtte få dette gjort to ganger. Deretter tok de fotokopier av bankbok og alle sider i passet, og alle sidene må signeres. Bostedet måtte bekreftes, og de krevde leiekontrakt, utleiers husbok og kart over stedet. 

Den lokale pressen, Samui Times, har flere ganger rapportert om korrupsjonen. Det skulle opprettes en engelsk avdeling på klagesenteret i provinsen. Sentrale myndigheter i Bangkok skulle komme og slå ned på korrupsjonen. Tidligere guvernør Nisit Jansomwong lovet å sende etterforskere for å finne de skyl-dige. Det skulle installeres video-overvåkning for å få bukt med problemet. Men situasjonen er altså ifølge vår leser og andre vi har snakket med nøyaktig den samme som før.

Vi har sett at immigrasjonsvesenet på Koh Samui også har vært diskutert på webforumet Thaivisa, og flere skriver at de har fått nok av dette nå, og finner et annet land å oppholde seg i.

[ annonser ]

Også vår leser revurderer nå Samui som bosted. Han sier at hvis det ikke blir bedre sier han takk for seg. Muligens blir det et annet ferieland eller et annet oppholdssted i Thailand. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2017 – 1. februar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)