[ annonse ]
1. april 2017

Nok en massasjeklinikk ilagt mulkt

Skrevet av 
[ annonse ]

En massasjeklinikk i Stavanger er ilagt dagbøter på 30.000 kroner grunnet at daglig leder manglet et kurs i helse-, miljø og sikkerhet (HMS). Norske byråkrater er flittige til å sjekke opp thaimassasje. Dette er bare den siste i en lang rekke episoder.

 

I juni i fjor skrev Thailands Tidende at 50 massasjesteder i Norge var sjekket siste år. I desember fortalte vi om en klinikk som hadde fått mulkt på hele 187.000 kroner. Denne gangen dreier det som om massasjeklinikken Thai Hana Spa & Massasje i Stavanger.

Klinikken fikk 16. april i fjor besøk av Arbeidstilsynet. Noen problemer ble raskt ordnet, men det faktum at  daglig leder manglet opplæring i HMS var verre. Enhver arbeidsgiver i Norge er ifølge loven nødt til å ha opplæring i HMS, men det er kun et proforma krav. Man kan få et HSM-kurs med tilhørende diplom via internett for 990 kroner. Andre betaler litt mer for et 40-timers klasseromskurs.

 

Tvangsmulkter

Etter Arbeidstilsynets besøk ble altså daglig leder gitt pålegg om å ta HMS-kurs. Da hun ikke gjorde dette ble det varslet tvangsmulkt fra og med 22. desember. Den var på tusen kroner per dag – seks dager i uken. Etter fem uker mente Arbeidstilsynet at mulkt ikke hjalp. De stoppet dagbøtene og varslet isteden innehaver om at klinikken måtte stanse sin virksomhet innen 27. februar.

 

[ annonser ]

Tok ikke hensyn til e-post

8. februar skrev daglig leder en e-post til Arbeidstilsynet hvor hun opplyste at HMS-kurs var gjennomført og at hun ventet på å motta kursbevis. E-posten er på engelsk og lyder slik:

«Comment regarding missing HSE training and closing down Thai Hana Spa & Massasje. I am pleased to tell you that I have now completed HSE training. I will send you certificate as soon as I receive it – before the date 27.02.17.»

Isteden for å ta et par telefoner og få bekreftet at kurs er gjennomført sender Arbeidstilsynet isteden et brev 13. februar om at klinikken må stanse virksomheten. I brevet bekreftes det at de har mottatt e-posten fra 8. februar. De skriver imidlertid: «Arbeidstilsynet har ikke mottatt dokumentasjon som er tilstrekkelig for at pålegget kan anses som oppfylt og vi vedtar stans.» 

 

Ettergivelse må begrunnes

Daglig leder ettersendte tydeligvis kursbeviset, for 20. februar bekrefter Arbeidstilsynet at pålegget er oppfylt og virksomheten kan drive videre. De opplyser at det er mulig å søke om ettergivelse av hele eller deler av tvangsmulkten, men en slik ettergivelse «må begrunnes».

Klinikken det dreier seg som består i følge Arbeidstilsynet av dusjrom, to toalettrom, vaskerom med baderomsinnredning, tre behandlingsrom med madrasser på gulvet samt oppholdsrom med kjøkken, som ikke har vindu.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)