[ annonse ]
1. mai 2017

Kun én grunn til å bruke SAS

Skrevet av 
[ annonse ]

I vår undersøkelse er SAS desidert dyrest på ruten til Bangkok. De flyr ikke selv, men har «seat share» med blant andre Thai Airways. Når mange likevel bestiller via SAS, er det kun én grunn til det: Poeng i Eurobonus.

 

Vi har sjekket ulike selskaper på en rekke datoer fremover – alle treukers turer med utreise på en tirsdag. Det viser seg klart og tydelig at det lønner seg å drive litt prisundersøkelser før du bestiller – for eksempel via søkemotorer som finn.no og momondo.no. Prisene endrer seg fra dag til dag, men undersøkelsen gir likevel en god pekepinn på hvilke selskaper som er rimeligst.

Ta som eksempel SAS’ pris for utreise 23. mai. Den ligger på 7091 kroner. På samme dato tilbyr KLM en billett til nedimot halve prisen, 3796 kroner. Så hvorfor er det i det hele tatt noen som benytter SAS? Svaret ligger i fordelsprogrammet og sanking av eurobonuspoeng. For eksempel er det mange forretningsreisende som har en arbeidsgiver som ikke bryr seg – eller lar de ansatte samle bonuspoeng som et ekstra gode i jobben.

 

33.000 kroner til Bangkok

18. juli forventer SAS å få betalt astronomiske 33.224 kroner for en billett med retur 21 dager senere. Det oppgis ikke i søket på finn.no at det er en businessklassebillett. Når vi går videre til et av byråene som selger billetten –  GotoGate – blir vi tilbudt 23 kilo bagasje og mulighet til å gjøre billetten mer fleksibel med hensyn til ombooking for det nette tillegg av 3986 kroner. 

Billetten er sannsynligvis det som kalles «full pris økonomi». Er det ledig plass på businessklasse har du en mulighet til å bli oppgradert uten tillegg i prisen. Samme billett kan kjøpes til cirka samme pris på SAS.no som businessklassebillett. Men kjøper du av et nettbyrå og en billett som er «økonomi», må du regne med at siden reisen foregår med Thai Airways vil dette selskapet prioritere å oppgradere medlemmer av deres eget fordelsprogram Royal Orchid Plus.

[ annonser ]

 

Finnair billig

At noen velger en økonomibillett til 33.224 kroner, istedenfor å fly med eksempelvis Finnair til 5 931 kroner, er ganske utrolig. Det kan nevnes at Finnair flyr til Bangkok med splitter nye Airbus A350-900. Det er ikke gratis alkohol, med unntak av vin eller øl til middagen, men for prisdifferansen på over 27.000 kroner har du nok råd til å betale selv. 

Finnair er billigst i tre av månedene vi sjekket. KLM er billigst i to av månedene.

 

Business til halv pris

Flere selskaper har businessklassebilletter til under halvparten av prisen til SAS. Turkish Airlines tilbyr både poenger i Eurobonus (men gir ikke høyere medlemsstatus) og plass på deres prisbelønte businessklasse til 13.663 kroner. Austrian skal ha 15.974 kroner og Emirates 16.235 kroner for businessklasse samme dato. Nå skal det presiseres at billetten SAS tilbyr er en direkteflyvning med Thai Airways. Men på samme flyvning kan du få billett med Thai Airways for 14.187 kroner.

 

Singapore prioriterer business

Singapore Airlines dukket først opp i våre søk ved juletider. Forklaringen er at selskapet i første rekke retter seg mot forretningsreisende og i mindre grad mot turister. Ved juletider er det mange europeere som arbeider i Singapore som vil hjem. Det er atskillig færre som reiser til Singapore på juleferie. Derfor forsøker de å sikre seg noen av turistene som skal til Thailand på juleferie.

Singapore Airlines dukker også opp med billetter i januar. Prisen er litt lavere enn SAS. Begge er partnere i Star Alliance. Men Singapore Airlines vet at svært mange er opptatt av å opprettholde gullstatus eller høyere status i Eurobonus. Da må de ligge noe under SAS i pris. Straks de har oppnådd en viss fyllingsgrad på flyene blir markedsføring av lavt prisede billetter mindre viktig.

 

Stille og billig i mai

Mai er en stille periode for flyvninger mellom Norge og Bangkok. Det er også derfor vi finner priser til under 4000 kroner på utreise 23. mai. I søkene på de ulike månedene har vi funnet den tirsdag som ligger nærmest den 20. i hver måned og lagt retur til 21 dager senere. Mange flyselskaper har priser som er gyldige for 21 dager. Legger du inn hjemreise en dag senere går prisen ofte opp med flere hundrelapper, noen ganger med over tusen kroner.

Norwegian har svært godt belegg på sine flyvninger til Bangkok. Når de uteblir med priser i noen av søkene skyldes det at de ikke har flyvninger fra Oslo til Bangkok på tirsdager før i november. Prisene deres virker rimelige, men husk at bagasje og mat ikke er inkludert.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)