[ annonse ]
Leserinnlegg: Ikke meldeplikt i Korat
1. juni 2017

Leserinnlegg: Ikke meldeplikt i Korat

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg hadde vært i Norge i 35 dager og kom hjem søndag 30. april. Tirsdag 2. mai dro jeg derfor til immigrasjonskontoret i Korat med TM 28 – «Notification of Address». Denne ble avvist med følgende beskjed: «Du har 1 års visum, og da gjelder det ikke deg. Du skal ikke levere TM 28, fordi vi vet adressen din allerede».

Min 90 dagers «notification» gikk ut på dato mens jeg var borte, så jeg hadde med utfylt TM 47 også. Den ville de heller ikke ha, og begrunnet det med at jeg skal levere slik «notification» 90 dager etter datoen på mitt nye Arrival Card (TM 6). For noen år siden gjorde jeg akkurat det, men da måtte jeg betale 2000 baht i bot for  ca. en måned «overstay».

Har det kommet noen nye avklaringer i det siste?

Mvh. Eirik Holten

 

Nei, situasjonen er som før: Enkelte steder krever de TM28 av alle utlendinger, mens andre steder gjør de det ikke. Dette er altså avhengig av hvor i landet du befinner deg.

Når det gjelder 90-dagers melding, så stemmer det at den skal innleveres senest 90 dager etter datoen du ankom Thailand sist (ifølge TM6). Når du er her på årsvisum og reiser ut av landet, så begynner man å telle 90 dager når man kommer tilbake til Thailand. Ergo virker det merkelig at du skulle ha fått den boten du omtaler. Red.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2017 – 1. juni 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)