[ annonse ]
Løbak er online mesteparten av døgnet og hjelper folk i datanød. Løbak er online mesteparten av døgnet og hjelper folk i datanød. Foto: Dag A. Ekeberg
1. juli 2017

Løser nordmenns dataproblemer

Skrevet av 
[ annonse ]

Ole Petter Løbak er en etterspurt mann. Han hjelper folk som har  dataproblemer, og de er det mange av. Når harddisken ryker, du glemmer passordet ditt, eller noen tar seg inn på e-postkontoen din, da er det VIP Reisers datamann som må ordne opp.

 

Ole Petter Løbak (44) kommer fra Flisa i Hedmark Han ble helfrelst på datamaskiner i en alder av ti år, og har drevet på dette feltet siden. Utdanning var imidlertid innen byggfag, noe han angrer på den dag i dag – elektronikk ville vært mye nyttigere, som han sier. Han jobbet litt på byggeprosjekter i feriene under utdannelsen, men ble fort lei av kulda.

Det meste av datakunnskapen har Løbak tilegnet seg på egen hånd, men han har også IT-utdannelse fra Næringsakademiet i Hamar. Den tok han mens han holdt på med siviltjenesten. Dette er en effektiv mann vi har med å gjøre.

Løbak kom flyttende til Pattaya i 2015, men bestemmelsen om å emigrere ble tatt hele fem år tidligere:

– Ja, jeg ble hekta på Thailand aller første gangen jeg var her, i 2006, innrømmer datamannen. Han ble invitert med på en fireukers tur til Pattaya av en kamerat. Mer skulle det ikke til. Løbak ferierte flere ganger i Thailand mens han satt hjemme på Flisa og planla flyttingen. For fire år siden traff han sin nåværende samboer. Da ble det desto viktigere å flytte, for hun bodde i Thailand, ikke i Norge.

 

[ annonser ]

FAKTA: GODE DATARÅD

* Ha alltid dataene dine lagret på tre forskjellige steder til enhver tid. Et av disse stedene må være utenfor huset der du bor, i tilfelle innbrudd eller brann.

* Vær forberedt på at harddisken din kollapser. En harddisk varer normalt i 3–5 år, mens mange beholder i PC-en i 5–7 år.

* Ikke lagre passordene dine i en fil du legger på «skrivebordet» på PC-en. Vær litt smart, eller bruk en online passordtjeneste som Lastpass.com

* Hvis du lar personalet i databutikken installere programvare for deg når du kjøper ny PC, husk å få rede på hvilke passord og kontrollspørsmål de har valgt.

* Sett opp tostegs innlogging på tjenester du er avhengig av, som Facebook og e-post.

* Hvis du havner i en opphetet diskusjon på Facebook, ta deg en pause fra dataverdenen på minst 15 minutter.

 

Ville starte på egen hånd

– Jeg hadde planer om å starte virksomhet på egen hånd, forteller Løbak, – men jeg fant ut at det var en vanskelig prosess som involverte mye papirarbeid, og også mye risiko. Jeg hadde blitt kjent med Tom (Stenshavn, eier av VIP Reiser, red. anm.) tidligere, og han foreslo at jeg isteden kunne være ansatt i VIP Reiser.

Løbak røper at han står temmelig fritt til å legge opp arbeidsdagen som han vil, så han klager ikke på denne løsningen. Så lenge han leverer resultater til firmaet er alt vel.

 

Variert karriere

Løbak fikk for øvrig med seg mye spennende innen datautvikling i Norge før han forlot landet. Han jobbet i det som het ABB Offshore, som nå er Aibel (med verft i Thailand). Etter det jobbet han for Bankenes Betalingssentral (som nå heter NETS) i hele ni år. Her var en av oppgavene å sørge for at serverne som ordnet med norske banktransaksjoner var oppe døgnet rundt Han var også med på den helt spede begynnelsen for e-faktura i Norge. Dette jobbet han med fra 2006.

 

Websider og kundeservice

– Hva består arbeidsdagen din av her i Pattaya, da?

– Tiden er delt omtrent likt mellom utvikling av websider og kundeservice, sier Løbak. Han påtar seg å lage websider for bedrifter i området, norske og andre.

– I tillegg leverer vi IPTV med et bredt utvalg utenlandske kanaler i samarbeid med en kanalleverandør utenlands. Dette har nå også blitt strengere i Thailand, så vi har akkurat søkt de nødvendige lisenser for dette.

 

Harddisker dør

VIP Reiser har mange privatpersoner som kunder. De kommer til ham med alskens dataproblemer.

– Ofte dreier det seg om at folk har tapt dataene sine. En harddisk har gjerne en levetid på 3–5 år mens en PC ofte brukes i 5–7 år, så da sier det seg selv at det blir stopp.

Løbak klarer ofte å gjenvinne dataene, hvis disken fortsatt «lever», som han sier. 

NÅ har det for øvrig kommet en ny teknologi, såkalte SSD-disker. De er mye raskere enn ordinære harddisker, men de ryker fortere, og når de sier takk for seg så kan ikke en gang Løbak klare å gjenvinne dataene. Det finnes firmaer i Norge som tar slike oppdrag, men der starter prisen på 10.000 kroner, røper datamannen med en skjevt smil.

 

Ta backup!

Det er også av denne grunn at Løbak oppfordrer folk til å lagre alle sine data på tre forskjellige steder, og at det alltid finnes en backup utenfor huset ditt, i tilfelle innbrudd eller brann. Alternativet som er vanligst i dag er å laste opp dataene sine til en såkalt «Sky». Det er mange av disse, hvorav Google er blant de mest populære. De gir deg hele 15 GB gratis lagring før de begynner å ta betalt.

 

Skifte språk

Et annet  vanlig oppdrag Løbak har er å skifte språk på datamaskiner kjøpt i Thailand. Folk vil naturlig nok ha tastatur, tekstbehandler, e-post og andre ting på norsk. Ikke alle klarer å få ordnet dette på egen hånd.

– Anbefaler du folk å kjøpe PC her i Thailand eller i Norge?

– De som reiser en del mellom Norge og Thailand bør kjøpe i Norge. Der er det bedre garanti og kunderservice. De som bor fast i Thailand bør kjøpe her, så de kan dra nytte av garantien her, selv om den kun er på ett år.

 

Glemte du passordet?

Så har man et problem som stadig dukker opp: Folk glemmer passordene sine. Det kan være slik at man kjøper en PC i en butikk, og personalet der hjelper til å gjøre den klar for bruk, inkludert med e-post og Facebook. Men så glemmer de å opplyse om hvilke passord som er valgt, og det er heller ikke satt opp riktige svar på kontrollspørsmålene man har i tilfelle man mister passordet. 

Et annet problem er at folk stjeler eller gjetter seg til passordet ditt. Løbak sier følgende:

–  Ha alltid en tostegs innloggingsprosess hvor du for eksempel må bekrefte innlogging via sms på mobilen. Det gjør at folk ikke så lett kan komme seg inn på kontoen din. For kommer de seg først inn, så skifter de passord, og da er du solgt.

Løbak oppfordrer også folk til å ha to ulike e-postadresser, og registrere begge to, slik at hvis man mister adgang til den ene kan man motta nytt passord via den andre.

 

Lagre passordene online

Løbak selv bruker en onlinetjeneste til å holde styr på alle passordene. Den heter Lastpass.com. Det finnes flere av disse, men Løbak sverger til denne. 

– Ikke la passordene dine ligge i en fil på skrivebordet på maskinen, ler Løbak. – Folk som stjeler maskinen kan enkelt komme seg inn og ta i bruk maskinen inkludert passordene.

 

Handler på JIB

– Hvor i Pattaya handler du datautstyr, da?

– Jeg bruker JIB, som har tre utsalg i byen. 

Løbak innrømmer at han også handler mye online, og det er Lazada som er favoritten. Dette er den største operatøren i Thailand. Fordelen i Thailand fremfor i Norge er at her betaler man først når varen kommer på døra. Da har leverandøren et ekstra insentiv til å finne frem i adressejungelen her.

– Gir du kurs i PC-bruk?

– Nei, det gjør vi ikke. Vi har vurdert det, men folk er på så mange ulike nivåer, så det blir vanskelig å tilpasse undervisningen.

 

Farter rundt på moped

Løbak skjønte tidlig at han måtte bruke moped rundt til kunder i Pattaya. Han og samboeren bor i Soi Khao Talo, og der er det også kø innover til byen, så da blir det å ta mopeden fatt. Han kan sees på farten med en PC-boks bakpå.

Fritiden tilbringes med Pattaya Uniteds fotballteam og med å ta en øl i ny og ne. Samboeren er fra Kamphaeng Phet, så det blir noen helgeturer nordover også. Men Løbak er alltid online, det kan kundene stole på.

 

Problemer både for yngre og eldre

Løbak har noen bestemte synspunkter på utviklingen av samfunnet i dataalderen. Han legger merke til at 80–90-åringer nå av NAV og andre organer blir tvunget til å bruke data, og det er en stor utfordring for mange. Ungdommen har andre utfordringer. Mange av dem er veldig dårlige med data, faktisk, da de ikke bruker PC men kun mobiltelefoner. Det er mange ting man trenger PC for å gjøre.

– Facebook har gjort internett til en klagemur, sier han med et skjevt smil. Han råder folk til å ta seg et kvarters pause hvis de havner i opphetede diskusjoner på nettet. Da får man roet seg ned, og debattmotstanderne finner kanskje andre temaer som er mer interessante.

---------------------------------------------

 

Ole Petter Løbak

* 44 år gammel fra Flisa i Hedemark. Samboer med thailandsk dame.

* Har jobbet halvannet år med IT-service hos VIP Reiser i Pattaya.

* Hjelper nordmenn i Thailand med alle slags dataproblemer.

* Var med på internetthistorie hos Bankenes Betalingssentral i Norge

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)