[ annonse ]
1. juli 2017

Lederartikkel: Datatvang fra staten

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er mange eldre nordmenn som har flyttet til Thailand. Men uansett hvor gammel man er, forlanger den norske staten at man skal være datakyndig og kunne korrespondere med alskens statlige etater på elektronisk måte.

 

Det er vårt intervjuobjekt Ole Petter Løbak som kommenterer fenomenet i dagens utgave. En viktig del av hans jobb for VIP Reiser i Pattaya går ut på å hjelpe folk med dataproblemer. Et av problemene gjelder folk som aldri for alvor har tatt i bruk datamaskinen. Da blir det vanskelig å kreve sine rettigheter fra den norske stat. Telefonen er ikke til mye hjelp lenger.

 

Det er bra at norske myndigheter gir folk muligheten til å ta kontakt via elektroniske postkasser. Men man kan da ikke glemme de som ikke bruker data. De har også jobbet og bygget seg opp rettigheter. Det er for øvrig ikke kun eldre mennesker som rammes av dette. Folk med ulike lese- og skrivevansker kan havne i samme båt. En norsk lov fra 2013 sier at norske nettsteder skal være tilpasset folk med slike problemer. Men slik vår spalte Teknonytt rapporterer i denne utgaven, så følger selv ikke de politiske partiene sine egne lover. Det forteller vel det meste.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)