[ annonse ]
SATSER: Partnerne Kim Nikolaisen (tv.) og Hans-Kristian Andresen flankerer kokk Aleksander Jørgensen utenfor Sailor Inn. SATSER: Partnerne Kim Nikolaisen (tv.) og Hans-Kristian Andresen flankerer kokk Aleksander Jørgensen utenfor Sailor Inn. Foto: Dag A. Ekeberg
1. juli 2017

Nye eiere satser friskt

Skrevet av 
[ annonse ]

De nye innehaverne av Sailor Inn og Pompoi Fun Pub har lagt Norge bak seg. Her forteller de litt om planene de har for disse to historierike norske stedene.

 

De nye innehaverne av Sailor Inn og Pompoi Fun Pub – Hans-Kristian Andresen (27) og Kim Nikolaisen (25) – har kjent hverandre i mange år som bosatte på Skedsmokorset. Dit flyttet også etter hvert Aleksander Jørgensen (23), som de har ansatt som kokk på Sailor Inn. Aleksander er opprinnelig fra Hadeland, mens Kim er fra Tromsø, men det er ikke lett å spore noen dialekt på noen av dem.

Vennene har vært travelt opptatt etter at de ble bar- og restauranteiere 1. juni. De har foreløpig leid seg en enebolig på Jomtien. De har ingen kjøretøyer ennå, kan de røpe, så det går i skytteltrafikk med busser og taxi mellom Jomtien og Pattaya.

 

Søkte etter steder til salgs

Dette er ikke veldig erfarne thailandsfarere. Hans-Kristian var i Phuket på ferie i to uker i februar. Der dukket ideen opp om å flytte hit og starte forretningsdrift. Han sendte en melding til kameraten Kim, som ikke var vanskelig å be.

Kim startet søket etter forretningsdrift i Thailand. Han postet på ulike fora på nettet, og dette så Arve Lisland, som tok kontakt med Kim og fortalte at Sailor Inn og Pompoi Fun Pub i Pattayas Soi Postoffice var til salgs.

[ annonser ]

Det er hele 27 år siden Lisland startet Pompoi Bar, som har vært å finne på ulike steder i byen. For 20 år siden startet han Sailor Inn, som har eksistert på samme adresse hele tiden. Lisland har hatt helseproblemer som følge av overvekt de siste årene, og bestemte seg for at han måtte selge.

 

INTERVJU MED ARVE LISLAND: Gode råd fra «Støttekontakten»

 

Solgte alt i Norge

– Vi måtte bare slå til, sier Kim. – Det var mange interesserte, så vi hadde ikke så mye tid til å tenke over dette.

Partnerne var i Pattaya seks dager for å se på de to stedene. Deretter bestemte de seg for å kjøpe.

– Var det en dyr investering?

– Vi vil ikke offentliggjøre prisen, sier Kim. Hans Kristian svarer at prisen var overkommelig.

– Så dere hadde åpenbart midler liggende for slike investeringer?

– Vi har solgt alt vi eide i Norge, røper partnerne. Det dreier seg om leiligheter og biler og andre eiendeler.

Hans-Kristian jobbet i Norge som snekker og maler. Han har fagbrev som maler. Kim er utdannet bilmekaniker, men var utsatt for en ulykke i 2007 som gikk ut over ryggen. Etter dette har han ikke kunnet jobbe som bilmekaniker. Han er uføretrygdet som følge av ulykken. 

 

Skaffer seg kontakter

Kim flyttet til Pattaya to måneder før overtakelsen av de to stedene 1. juni. Han sier at han har jobbet med å skaffe seg kontakter i byen. Han har også fått kontakter av Arve, men sier at mesteparten har han tatt hånd om på egen hånd. Han er blitt kjent med mange briter, sier han, flere briter enn nordmenn.

– Hva skjer med Sailor og Pompoi nå?

Hans-Kristian, som har hovedansvaret for Pompoi, forteller at de har noen planer på gang: – Vi skal nok endre musikken noe, det blir også mer musikkvideoer via Spotify og YouTube. Likeledes blir det mye idrett på tv, fotball og skiidrett.

Han sier at det også blir en litt større meny på Pompoi, mer enn bare pølser. Det blir kjøkkenet på Sailor Inn som skal ta seg av matlagingen. 

 

Skal pusse opp Sailor

Sailor Inn vil bli pusset opp, i første omgang første etasje, med restaurant og kjøkken. Hvis økonomien er grei vil de etter to år også pusse opp utleierommene, røper Kim. De har også et ønske om å gi de ansatte uniformer.

Det vil fortsatt bli åpent ut mot gaten, det er ingen planer om å lukke og sette in aircondition. Mange liker å ta seg en røyk etter maten, og da må det være åpent. Det er også mange som liker å sitte og følge med på hva som skjer utenfor. 

– Hva med dagens rett?

– Det kommer an på hva kundene ønsker, sier Kim. De kjente, gamle rettene blir videreført, spørsmålet er om de skal kunne spises til enhver tid, eller kun på faste dager, dette er ikke avklart ennå.

 

Ungkarer studerer thai

Både de to partnerne og kokken har langsiktige planer i Thailand, og starter nå med å lære seg thai. De er alle tre ungkarer uten familieforpliktelser i Norge, så dette var rette tidspunkt å flytte på.

Begge partnerne er skjønt enige om at de hadde fått nok av Norge. Det var snakk om å selge alt og emigrere.

----------------------------------------------------

 

Sailor Inn får norsk kokk

De to nye eierne på Sailor Inn fikk overtalt kameraten Aleksander Jørgensen (23) til å bli med på laget, slik at den norske restauranten skulle få en norsk kokk. Han er en erfaren kokk sin unge alder til tross.

 

Aleksander var i Pattaya en uke, og det ble etter hvert ikke så vanskelig å overtale ham. Nå venter han bare på å få alle papirer i orden så han kan sette i gang.

Aleksander har jobbet med kjøkken siden han var 16 år. Lærlingperioden foregikk på SAS-hotellet, som nå heter Radisson Blu. Der var han i tre år, til han hadde sitt kokkefagbrev. Han har også jobbet som kokk på Olivia på Østbanehallen. Den restauranten het tidligere Brasseriet. 

Aleksander forsøkte seg med en trillevogn med burgere i tillegg til full jobb som kokk, men det ble for slitsomt, forteller han: – Det var så mye papirarbeid og styr for å få det til.

 

Ønsker seg aircon

Vi snakker litt om hygiene og blir fort enige om at kjøkken i Norge og Thailand er to helt forskjellige ting. Aleksander har et sterkt ønske om å pusse opp kjøkkenet på Sailor Inn, og lover å mase på de partnerne i så måte. Han ønsker seg aircondition, for det kan bli temmelig varmt rundt grillen i den jobben.

 

Egen thaikokk som lærer

Aleksanders far er gift med en thailandsk dame, som tidligere hadde en lederstilling innen markedsføring for True Move. Hun flyttet til Norge omtrent samtidig med at Aleksander flyttet til Thailand – et merkelig sammentreff. Han sier at han ikke har lært så mye om thaimat fra henne, men at han har laget thaimat for sin egen del og liker dette meget godt. Han har nå i starten alliert seg med damens søster, som har en ektemann som er kokk i Bangkok. Aleksander skal lære seg det thailandske kjøkkenet fra bunnen av, selv om hovedgrunnen til at han er her er at han er ekspert på norsk mat.

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)