[ annonse ]
2. august 2017

Store endringer i tv-land

Skrevet av 
[ annonse ]

Familien Maleenont har kontrollert den suksessrike tv-kanalen Channel 3 siden starten i 1970. Nå merker de konkurransen fra digital-tv og internett og eierne overlater roret til profesjonelle administratorer.

Firmaet BEC World Plc, hvor familien for tiden eier 47 prosent av aksjene, har konsesjon for tv-drift frem til 2020. Innen den tid må de uansett ha gjort noe med forretningsmodellen, fordi den oppvoksende generasjon av thaier ikke lenger ser på tv på den tradisjonelle måten. De ser på programsnutter av varighet mellom et halvt og tre minutter på mobilen – gjerne via YouTube, ifølge en artikkel i Bangkok Post.

Daglig leder og nestformann i styret hos BEC World Prachum Maleenont sier at det vil bli gjort endringer i firmaets tre digitalkanaler – Channel 13, 28 og 33 – i løpet av året. Channel 13 har familier som målgruppe mens Channel 33 retter seg mot den velstående del av befolkningen. Channel 28 tar seg av resten. 

I dag kommer 80 prosent av inntektene i firmaet fra tradisjonell tv-reklame. Men de er nødt til å skaffe inntekter fra onlinevirksomhet. Firmaet opplyser at de har 200 millioner visninger på YouTube hver uke.

Det kryr av digitale tv-kanaler i Thailand i dag, men det er uklart hvorvidt de er særlig forskjellig fra ordinære kanaler. Prachum sier da også at digital-tv må bort fra tradisjonell reklamefinansiering eller så har de ikke livets rett. Han sier at en viktig ting fremover blir å vise levende bilder fra store arrangementer og hendelser, og kringkaste det via sosiale medier. Det blir en måte å skaffe inntekter på.

Channel 3 holder på å gjennomgå programmene de tilbyr, så forvent endringer i tiden fremover. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)