[ annonse ]
Orakelet svarer: Min kone arve tomt? Foto: US AIR Force
1. august 2017

Orakelet svarer: Min kone arve tomt?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg eier en tomt i Phuket via et firma. Jeg ønsker at min thailandske kone skal arve tomten, og lurer på hvordan jeg kan gjøre dette slik at det blir enklest mulig for henne.

Vi var ikke gift da jeg kjøpte eiendommen. Jeg har testamentert eiendommen til henne, men er usikker på om det er tilstrekkelig til å gjøre dette enkelt for henne når jeg dør.

Hilsen S.V.

 

Svar: Thailandsk testamente

Du bør lage et eget testamente i Thailand. Det vil gjøre prosessen mye enklere for din enke. Det du testamenterer til henne er din aksjepost i firmaet. Det er ukomplisert.

Men husk at du eier kun en minoritetsandel i firmaet, så det hele avhenger av hvem som eier resten av aksjene. Hvis det var et advokatfirma som hjalp deg med oppsettet av firmaet, så har de nok benyttet profesjonelle aksjeeiere, som i teorien ikke skal lage noen problemer for henne. Når du dør kan da din kone overta 100 prosent av aksjene, siden hun er thai og kan eie land, eller hun kan velge å oppløse firmaet og sette tomten i eget navn. 

Hvis du benyttet venner og kjente som aksjeeiere, så avhenger det av at de ikke i mellomtiden er blitt uvenner eller er blitt grådige, men at de er medgjørlige og er villige til å gi fra seg sine aksjer til din kone.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)