[ annonse ]
1. september 2017

Stedet for billige kvalitetsklær

Skrevet av 
[ annonse ]

I Platinum Fashion Mall kan du shoppe i dagevis uten å se samme butikk to ganger. Du får engrospris hvis du kjøper minst to eksemplarer av samme vare. Naboen, Pratunam Market, er like stor og enda billigere, men kvaliteten er ikke den samme.

 

Platinum Fashion Mall er det største klesmarkedet i Thailand. Det ligger sentralt til på Phetchaburi Road ved Pratunam. Pantip Plaza er rett rundt hjørnet og det er kun et kvarters gange fra Nana Plaza. I Platinum finner du utrolige 2000 butikker. Du kan gå i dagevis uten å få med deg alle sammen, men trofaste kunder ser ikke på det som noe problem, snarere tvert i mot. Platinum byr på noe nytt hver eneste gang man besøker det sju etasjes store klesmarkedet.

Kundene er både thaier og utlendinger, turister fra både Europa og Asia. Her finnes det klær for alle størrelser, kjønn og aldre. Det finnes også et stort utvalg av smykkebutikker, samt butikker som selger håndvesker og sko. 

 

Kjøp to og få rabatt

Klesmarkedet har både ordinære utsalg og engrosutsalg. Tidligere var kravet at man kjøpte minste et halvt dusin av et produkt før man fikk engrospris, men med dagens økonomi har nå policyen blitt endret i hele Platinum Mall. Nå holder det å kjøpe kun to eksemplarer av et produkt, så får du den nedsatte prisen (kalt Raka Song på thai). Dette er ofte som et fabrikkutsalg, hvor produsenten selv møter opp og selger varene uten noen mellomledd.

Kjøpesenteret er rent og ryddig og er luftavkjølt, så det er behagelig å gå på handletur. 

[ annonser ]

 

Enda billigere i Pratunam

Det finnes en gangbro over til Pratunam Market. Her finnes det også et stort antall butikker, omtrent like stort som Platinum. Prisene her er enda billigere, men kvaliteten på varene er generelt sett dårligere. Folk som driver klesbutikker ute i provinsene drar ofte hit for å kjøpe inn varer, siden deres kunder har dårlig råd og må ta til takke med laber kvalitet. Ofte kan man finne klær hvor man får tre plagg for hundre baht.

 

Trangt og varmt

I Pratunam er det trangt og varmt, her er det ikke budsjett for aircon. Stedet er ikke nødvendigvis anbefalt for turister, men det kan likevel være artig å ta en tur. Og er du av den sparsommelige sorten, kan du finne noen av verdens rimeligste plagg akkurat her. 

 

Food Court og postkontor

Etter handleturen i Platinum Fashion Mall kan man ta et bedre måltid på en Food Court i øverste etasje – med et stort utvalg av både thailandske og vestlige retter. Her er det postkontor. Her kryr det av folk som sender varer både innad i Thailand og ut i verden.

BTS-stasjonen som er nærmest heter Chitlom. Derfra kan du ta en Tuk-Tuk for 100 baht, eller en moped for 40 baht. Du kan også spasere behagelig på ca. ti minutter.

-----------------------------------

 

Ivrig online-selger

Vi traff en dame ved navn Ketsara som forteller at hun er innom Platinum Fashion Mall to ganger i uka. Der handler hun klær på oppdrag fra folk hun treffer via Facebook og Line.

 

Hun vet å markedsføre klærne, og tilbyr den servicen å handle klærne og sende dem til kundene fra postkontoret i øverste etasje på Platinum. Det tjener hun greit på. Mange av kundene bor ute i provinsen, men hun har også kunder som bor i Bangkok, men ikke har tid eller lyst til å dra ut og handle selv.

Noen kunder trenger hjelp til å velge ut klær. Da drar Ketsara på leting og tar bilder av plagg hun kommer over helt til kundene er fornøyd. På slike leteoppdrag legger hun på en hundrelapp i prisen for denne servicen.

 

Bor hjemme, selger online

– Dette er en gunstig måte for meg å tjene penger på, sier Ketsara. – Jeg har ikke råd til å leie noe butikklokale, så dette var eneste mulighet for meg til å komme i gang i denne bransjen.

Ketsaras familie er fra Isan men har flyttet til Samutprakan. Hun bor hjemme hos foreldrene og sparer penger på det også. Hun er slett ikke den eneste som selger klær online som er handlet i Platinum Mall. Mange mener nemlig at det er her man finner det beste utvalget i hele Bangkok.

-----------------------------

 

FAKTA: Platinum Fashion Mall

* Åpnet i 2005, har 2000 butikker over 7 etasjer

* Ligger sentralt ved Pratunam, Chidlom er nærmeste BTS

* Selger varer til engrospris hvis du kjøper minst to plagg

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)