[ annonse ]
1. september 2017

Ny økobil fra Toyota

Skrevet av 
[ annonse ]

Tidligere enn planlagt har nå Toyotas nye modell Yaris Ativ kommet på markedet. Den er bygget på chassiset til den populære modellen Vios, men har mindre motor og blir rimeligere i innkjøp. Prisen starter på kun 469.000 baht for den enkleste varianten.

Bilen er bygget i henholde til programmet «Eco Car». Dette er et program for miljøvennlige biler. De skal ha maks 1,3 liter motor og et bensinforbruk som ikke overstiger en halv liter pr mil. Det er også satt grenser for CO2-utslipp i henhold til EU-standarder.

Toyota har 36 prosent av markedet for økobiler, etterfulgt av Mazda, Suzuki, Nissan, Mitsubishi og Honda. I fjor var ca. 15 prosent av alle personbiler solgt i Thailand økobiler. Toyota forventer at i år går andelen opp til hele 20 prosent, og dette er ifølge Bangkok Post årsaken til at de har akselerert lanseringen av økobil nr. to, etter at Yaris’ hatchback-versjon kom i oktober 2013. Sistnevnte er solgt i drøyt 150.000 eksemplarer i Thailand siden lanseringen.

Ledelsen i Toyota sier at det er den gunstige prisen og det lave bensinforbruket som gjør at thaiene liker bilene. Det er altså ikke nødvendigvis ønsket om å være miljøvennlig som teller mest.

Toyota har også nylig fått tillatelse fra Board of Investment (BoI) til å begynne produksjon av hybride elbiler (Hybrid Electric Vehicles – HEV). Det er planlagt 7000 biler pr år. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)