[ annonse ]
1. oktober 2017

Slår ned på onlinesalg

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaen har oppdaget noe som lenge har vært åpenbart for de fleste: Rettssystemet i Thailand jobber altfor tregt. Dette rammer stort sett ordinære folk som ikke har mulighet til å kjøpe seg spesialbehandling, men nå rammer det også landets omdømme i resten av verden, og dermed skjer det noe. I et håp om å komme seg av svartelisten til USA blir det nå endringer i hvordan man takler åndsverksloven online.

Thailand har nemlig havnet på USAs «Priority Watch List», som er en liste med land hvor åndsverkloven har dårlige kår. Det vil si at det selges kopier av merkevarer, musikk, film og hva det måtte være, og myndighetene er dårlige til å slå ned på dette.

Listen oppdateres av handelsmyndighetene i USA hver april, men juntaen håper nå på en spesialordning hvor Thailand kan bli vurdert før den tid. De har nemlig nå gjort det lettere å få fjernet kopier som selges online.

Tidligere måtte de som følte seg rammet av kopisalget vente på en rettsavgjørelse før myndighetene kontaktet internettleverandøren hvor kopiene lå. Det kunne ta mange måneder. Heretter vil man kunne gå til myndighetene og de vil beordre internettleverandørene umiddelbart om å fjerne sidene som selger kopiene.

Det rapporteres at det også fortsatt vil bli hyppige raid på markeder hvor det ofte selges kopier, som grensemarkedene og Pantip IT Plaza og Chatuchak helgemarked i Bangkok. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)