[ annonse ]
Spar tusener på smarte bestillinger Foto: Terje Engø
1. november 2017

Spar tusener på smarte bestillinger

Skrevet av 
[ annonse ]

I denne utgaven har vi sett på flypriser fra Distrikts-Norge sammenlignet med prisene fra Oslo. Prisene er ofte betydelig dyrere, men det er ting du kan gjøre for å få ned prisen ved å bestille Oslo-turen separat.

 

Vi har sett på en tur til Thailand før jul. Hvis du reiser hjem før julen får du nemlig billetten til under halvparten av «juleprisene» – i hvert fall hvis du bor i Oslo. Turkish Airways tilbyr 3994 kroner tur/retur Bangkok med utreise 28. november og retur 20. desember. Qatar og Emirates har billetter til under 4500 kroner.

Men hva om du bor i Kirkenes? Da er billigste pris – med Norwegian – på hele 8.798 kroner. Og det er uten bagasje. Nest billigste er Lufthansa til 9.136 kroner.

Så hva gjør du? Jo, du finner en annen billett. Det er ikke alltid mulig, men som oftest finnes det løsninger. Se faktarute for oppskriften.

 

Sparer nesten tre tusen

Dagen vi sjekket var billigste billett fra Kirkenes altså på 8.798 kroner, mens fra Oslo var det kun snaut fire tusen. Det vil altså si at det er dyrere å komme seg til Oslo enn videre derfra til Bangkok.

Vi fant en tur/retur-billett Kirkenes–Oslo som passet inn i reiseopplegget. Den kostet 2358 kroner med Norwegian. Det var heller ikke så billig, men problemet er at hjemreisen 21. desember kom litt for nærme julehøytiden.

 

[ annonser ]

Beregn godt med tid

Billetten til 2358 kroner inkludert bagasje gir oss rikelig med tid til skifte av fly både på utreise og retur. Vi flyr fra Kirkenes kl. 12:00 og er i Oslo 14:10, som er 3:15 timer før Turkish Airways’ avgang. På retur lander vi i Oslo klokken 10:45. Da har vi 4:15 timer til vi klokken 15:00 skal videre til Kirkenes.

Derved har vi spart 2.446 kroner – uten at reisen på noen som helst måte har blitt forringet i form av lengre reisetid. Det er langt fra alltid det er mulig å spare slike beløp. Men når du ser at forskjellen mellom billett fra Oslo og ditt utgangspunkt er atskillig mer enn hva det normalt koster tur/retur Oslo, bør du sjekke hva to separate billetter vil koste.

-----------

 

Separat billett til Oslo

* Sjekk pris fra der du bor i landet. Sjekk så pris fra Oslo. Er prisforskjellen stor er det grunn til å undersøke mer.

* Sjekk avreise- og ankomsttider for de rimelige billettene fra Oslo. Sjekk så pris til Oslo tur/retur. Husk at har du returreise fra Bangkok er ankomst ofte neste kalenderdag (men ikke alltid).

* Finn en billett som har ankomst minst tre timer før avgang fra Oslo til Bangkok, og sørg for at du har samme margin også på hjemturen. Tre timer gir rom for forsinkelser og tid til å sjekke inn bagasje på nytt i Oslo.

* Sørg for å ha en normal reiseforsikring som dekker innhenting av reise ved forsinkelse. Da får du dekket ny billett til innhenting av reise om du skulle bli rammet av store forsinkelser. Flyselskapene er ikke forpliktet til å booke om ved forsinkelser om du reiser på to separate billetter.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2017 – 1. november 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)