[ annonse ]
1. november 2017

Underviser fattige i Laos

Skrevet av 
[ annonse ]

Åshild Aarø (24) fra Bergen feiret nylig ettårsjubileum for skolen hun var med å starte i Laos. I den forbindelse ble hun intervjuet i Bergens Tidende. Hun innrømmer at hun gjør dette mye for egen del, fordi det gir livet hennes mening å hjelpe andre.

Aay’s Village drives av frivillige, og det har allerede vært mange frivillige der fra en rekke vestlige land. De får vite om dette i hovedsak via Instagram.

Aarø var en av to norske studenter som jobbet frivillig i Nord-Thailand da de møtte Aay Sinthala fra Laos. Han tok dem med til hjemlandsbyen sin, som var opprettet da 17 stammer måtte flytte på grunn av en ny demning som skulle bygges. Det er Aay som er hovedlærer. Han lærer de eldste elevene, så lærer de eldste elevene videre til de yngre. En viktig del av prosessen er nettbrett. Kavlifondet hjalp til med å kjøpe inn 25 nettbrett. Det er innkjøpt læringsapplikasjonen «The Alphabet King», som skal hjelpe elevene til å bli attraktive på arbeidsmarkedet i regionen og kanskje også kunne starte egen virksomhet.

Aarø er økonomi, og reagerte på hvor mye av pengene til hjelpeorganisasjoner som gikk til administrasjon. Hun påpeker derfor at alle jobber ulønnet på denne skolen.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2017 – 1. november 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)