[ annonse ]
1. januar 2018

– Mer lønnsomt med små leiligheter

Skrevet av 
[ annonse ]

Da Stig Weigner (68) bestemte seg for å bygge condominium var det selgers marked. Da bygget endelig sto ferdig var situasjonen en annen. Han har nå solgt sju av ti leiligheter, og har gjort seg noen erfaringer han gjerne deler med andre.

 

Stig Weigner er trønderen som hadde et nytt condokonsept som han lanserte på Pratamnak Hill i 2011. Vi intervjuet ham i januar 2013 og bestemte oss for å sjekke hvordan situasjonen var nå, fem år senere.

Det dreier seg om få men store leiligheter, nærmere bestemt ti leiligheter over tre etasjer, under navnet Little Norway. Han har nå solgt sju leiligheter og leier ut de tre siste.

 

Trodde på raskt salg

Weigner forteller at da ideen om leilighetsbygget kom var eiendomsmarkedet godt. Da bygget var ferdig var situasjonen en annen. Mange var engstelige for å kjøpe leiligheter etter at flere prosjekter i Pattaya hadde fått økonomiske problemer. 

Weigner hadde sett for seg at han skulle selge de ti leilighetene raskt. Så skjedde altså ikke.

[ annonser ]

 

Holder med ett soverom

– Har du et råd til nordmenn som tenker å gjøre som deg?

– Ja, bygg smått! Det vil si leiligheter på 55–60 kvadratmeter med ett soverom. Det ser ut som om de største leilighetene er vanskeligere både å selge og leie ut.

To av utleieleilighetene er på 120 kvadratmeter. Han sier at han hadde fått bedre leieinntekter totalt sett hvis han hadde delt leilighetene i to. Det er ikke stor forskjell på inntekten fra en leilighet på 60 m2 og en på 120 m2

Ellers anbefaler han å satse på kvalitet i alle ledd, byggevarer og innbo. Vi fikk en omvisning i en av utleieleilighetene og det var ikke lett å se at disse nå var over fem år gamle.

 

Statens strømtakst

Weigner tar hyggelige priser og har mange kunder som dukker opp igjen år etter år. Det er snakk om i størrelsesorden 20–35.000 baht i måneden. Da kommer strømmen i tillegg, men Weigner tar kun betalt etter statens takster, noe som ikke er så vanlig på leiemarkedet. Mens staten tar betalt mellom fire og fem baht pr kilowattime så tar mange utleiere både åtte og ti baht. 

– Skal du bygger flere leiligheter?

– Nei, det holder med disse. Det kan nok tenkes at jeg involverer meg i eiendomsprosjekter, men da blir det snakk om oppussing.

 

Aktiv på sykkel og i jungel

Weigner er aktiv på Sjømannskirken og i det lokale sykkelmiljøet. Han er sentral i planleggingen av den årlige sykkelturen til Sjømannskirken. Han er også nå blitt sjåfør for kirken, og tar med seg de som vil på tur, for eksempel til Ikea i Bangkok. 

Jungelturen hver fredag er også noe Weigner brenner for, og han og kona er stadig å finne på tur, enten 5,5 eller 7 kilometer.

 

Hjem kun for forsikring

Trønderen er også opptatt av priser på forsikring. Han reiser hjem igjen til Norge en gang pr vinter ene og alene for å kunne oppfylle kravene til den norske reiseforsikringen. Han er ikke imponert over kvaliteten på de helseforsikringene man kan få i Thailand.

Den tidligere bankfunksjonæren i Fokus Bank – nå Danske Bank – sluttet i banken for 13 år siden og drev noen år innen eiendomsutvikling i Trondheim, før han satte kursen for Thailand. Her finansierte han satsingen på Little Norway med egne midler.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2018 – 1. januar 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)