[ annonse ]
1. mai 2017

Tøff eiendomsskatt for rike

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand skulle få en ny og moderne eiendomsskatt fra og med januar i år, men innføringen ble utsatt i ett år. Nå har loven fått en endring som gir enda høyere skatt på land som ligger brakk.

De velstående i Thailand har mye makt og har under ulike regjeringer klart å få stoppet en modernisering av eiendomsskatten, senest et forslag som var til behandling i 2011. Men nå ser det ut til at den vil komme 1. januar 2018, og juntaen har etter alle solemerker fortsatt makten på det tidspunktet, så da blir det verre å kjøpe seg tilgang til den lovgivende forsamlingen.

Thailands veldig lave eiendomsskatt har ført til at velstående folk har kjøpt land som ren investering, og i mange tilfeller bare latt det ligge brakk – gjerne inkludert bygninger som står som store sår i landskapet.

Fra og med neste år vil de måtte betale 2 prosent skatt av likningsverdien på landet de 3 første årene. Deretter vil skatten øke med 0,5 prosent hvert tredje år til den når 5 prosent det 19. året. Dette høres kanskje ikke så drakonisk ut, men det tidligere forslaget startet på 1 prosent og endte på 3 prosent etter 7 år.

Landkontorene er også i ferd med å oppdatere likningsverdi på eiendommer – en enorm takseringsjobb som skal koste 800 millioner baht – så dette vil svi i lommeboka for de som har kjøpt land kun for å la det stå brakk og stige i verdi. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)