[ annonse ]
1. mars 2018

Lederartikkel: Velg rett forsikringsløsning!

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi skriver i denne utgaven om reiseforsikring, og det faktum at enkelte selskaper lar deg utvide forsikringen til å gjelde et helt år. Noen folk hevder også at de kan tegne slik forsikring flere år på rad, slik at det blir en tilnærmet permanent helseforsikring, selv om det i så fall skjer i strid med hensikten til forsikringsselskapene.

 

LES: Smutthull kan gi lang reiseforsikring

 

Forsikring er noe av det som debatteres oftest blant nordmenn i Thailand. Vi leste nylig en post på Facebook hvor en middelaldrende nordmann meddelte at han hadde kjøpt en helseforsikring som ville gjelde livet ut. Premien var ikke så ille heller. Problemet hans, og mange andres, er at de ikke undersøker hva premien blir når de kommer opp i årene. Noen forsikringsselskaper har klausuler om hvor mye de maksimalt kan øke premien pr år, men mange har ikke det, og du kan fort oppleve en dobling i premien bare på noen få år når du nærmer deg 70-årene.

 

Når man første har begynt å betale årspremie for en helseforsikring kan man nesten ikke slutte heller. For man vet jo at med en gang man sier opp forsikringen så blir man syk og trenger hjelp. Derfor bør folk tenke seg nøye om før de tegner noen helseforsikring. Hvis de har litt penger i bakhånda, og de har litt ryggrad å skilte med, kan det være et bedre alternativ å sette penger til side på en egen helsekonto. Da bestemmer du selv hva du bruker pengene til, og er ikke prisgitt klausuler med liten skrift i forsikringspapirene.

 

[ annonser ]

Hvis det verste skulle skje, og man trenger langvarig og dyr behandling, så har jo også nordmenn et ess i bakhånda. De kan flytte hjem igjen til Norge og få samme behandling som andre nordmenn.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2018 – 1. mars 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)